Igazi retró finomság, ami mai napig megállja a helyét.
Recept megosztás
Oldal kedvelése
Előkészület: 20 percperc
Főzés/Sütés: 30 percperc
Pihentetés 30 percperc
Összesen: 1 óraóra20 percperc
Hozzávalók:
A tésztához
25dkgliszt
2dkgélesztő
1csipetcukor
2csomagvaníliás cukor
10dkgvaj
0,5dltej
3dbtojás sárgája
A töltéshez
meggy
A diós habhoz
20dkgcukor
20dkgdarált dió
2csomagvaníliás cukor
3dbtojás fehérje
A tetejére
1dbtojás
Elkészítés:
A lisztet egy mélyebb tálba szitájuk. Az élesztőt langyos,cukros tejben felfuttatjuk majd a liszthez öntjük.
Hozzáadjuk a szobahőmérsékletű vajat, a vaníliás cukrot és a tojások sárgáját is.
Alaposan összegyúrjuk, míg egy közepesen lágy tésztát nem kapunk. Addig dagasztjuk, amíg el nem válik a tésztánk az edény falától.
A kész tésztánkat 30 percig letakarva pihentetjük. Ezt követően 2 részre osztjuk és egy lisztezett deszkán kb. fél ujjnyi vastagranyújtjuk.
A tészta mindkét szélét végigpakoljuk meggy szemekkel(én szórtam alá egy pici búzadarát, a meggyekre pedig egy pici vaníliáscukrot), majd 2-3 tekeréssel felhajtjuk, ügyelve arra, hogy középen hagyjuk helyet a dióshabnak.
A diós habhoz a tojásfehérjét a cukorral jól kikeverjük, majd beletesszük a diót, és alaposan elvegyítjük.
Ezt töltjük bele a tészta középső szabadon hagyott részébe. A kész tésztánkat megkenjük a felvert tojással.
Így járunk el mindkét tésztadarabbal.
Előmelegített sütőben, kb. 180 fokon, nagyjából 25-30perc alatt készre sütjük.
Hagyjuk, hogy kicsit hűljön, utána szeleteljük.
Fanni
megosztás
Rólam
„Tíz emberből kilenc szereti a csokoládét. A tizedik hazudik.” (John G. Tullius) Bővebben…