Nagyon szeretjük a vajkrémet, de valahogy a bolti verzióval sosem voltunk igazán elégedettek. Ezért is készült ez a nagyon egyszerű, de nagyon finom házi verzió.

 

Előkészület: 15 perc
Csöpogtetés 1 day
Összesen: 1 day 15 perc
Adag: 4

Hozzávalók:

  • 1 nagy pohár tejföl
  • 1 kis pohár joghurt
  • ízlés szerint
  • ízlés szerint őrölt fekete bors
  • ízlés szerint őrölt pirospaprika
  • snidling

Elkészítés:

  • Egy mélyebb tálban alaposan összekeverjük a tejfölt a joghurttal.
  • Egy nagyobb szűrőt (akár tésztaszűrő) kibélelünk egy tiszta konyharuhával, majd beletesszük a tejfölös joghurtos keveréket.
  • A szűrőt egy tál fölé helyezzük, és egy egész napon keresztül hagyjuk, hogy kicsepegjen belőle a savó.
  • Ezt követően gyakorlatilag el is készült az alap vajkrémünk, amit már csak tetszés szerint ízesíteni kell. Nálam ez só, bors, őrölt pirospaprika és snidling volt.
Fanni Fanni

Igazi, vitamindús csemege. Tökéletes csemege bármely reggelihez.

Pirítóssal, nagyon hagymásan, tökéletes.

Elsősorban leveshúshoz szoktuk fogyasztani.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Recept értékelése




Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .