Nagyon szeretjük a vajkrémet, de valahogy a bolti verzióval sosem voltunk igazán elégedettek. Ezért is készült ez a nagyon egyszerű, de nagyon finom házi verzió.

 

Előkészület: 15 perc
Csöpogtetés 1 day
Összesen: 1 day 15 perc
Adag: 4

Hozzávalók:

  • 1 nagy pohár tejföl
  • 1 kis pohár joghurt
  • ízlés szerint
  • ízlés szerint őrölt fekete bors
  • ízlés szerint őrölt pirospaprika
  • snidling

Elkészítés:

  • Egy mélyebb tálban alaposan összekeverjük a tejfölt a joghurttal.
  • Egy nagyobb szűrőt (akár tésztaszűrő) kibélelünk egy tiszta konyharuhával, majd beletesszük a tejfölös joghurtos keveréket.
  • A szűrőt egy tál fölé helyezzük, és egy egész napon keresztül hagyjuk, hogy kicsepegjen belőle a savó.
  • Ezt követően gyakorlatilag el is készült az alap vajkrémünk, amit már csak tetszés szerint ízesíteni kell. Nálam ez só, bors, őrölt pirospaprika és snidling volt.
Fanni Fanni
megosztás

A kerti grillezések elmaradhatatlan kelléke.

Elsősorban leveshúshoz szoktuk fogyasztani.

Krémes, pikáns és nagyon sajtos.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Recept értékelése




This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.