Nagyon szeretjük a vajkrémet, de valahogy a bolti verzióval sosem voltunk igazán elégedettek. Ezért is készült ez a nagyon egyszerű, de nagyon finom házi verzió.

 

Előkészület: 15 perc
Csöpogtetés 1 day
Összesen: 1 day 15 perc
Adag: 4

Hozzávalók:

  • 1 nagy pohár tejföl
  • 1 kis pohár joghurt
  • ízlés szerint
  • ízlés szerint őrölt fekete bors
  • ízlés szerint őrölt pirospaprika
  • snidling

Elkészítés:

  • Egy mélyebb tálban alaposan összekeverjük a tejfölt a joghurttal.
  • Egy nagyobb szűrőt (akár tésztaszűrő) kibélelünk egy tiszta konyharuhával, majd beletesszük a tejfölös joghurtos keveréket.
  • A szűrőt egy tál fölé helyezzük, és egy egész napon keresztül hagyjuk, hogy kicsepegjen belőle a savó.
  • Ezt követően gyakorlatilag el is készült az alap vajkrémünk, amit már csak tetszés szerint ízesíteni kell. Nálam ez só, bors, őrölt pirospaprika és snidling volt.
Fanni Fanni

A mexikói konyhák elengedhetetlen fogása, azték eredetű étel: avokádókrém.

A kerti grillezések elmaradhatatlan kelléke.

Egy könnyed, lágy mártás, amely kiválóan passzol a legtöbb húshoz, illetve zöldséghez.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Recept értékelése




Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .