Indiai lepénykenyér, ami ropogósságának köszönhetően nem csak indiai ételekhez passzol.

 

Előkészület: 20 perc
Főzés/Sütés: 20 perc
Pihentetés: 20 perc
Adag: 8 db

Hozzávalók:

A tésztához:

  • 25 dkg liszt
  • 1 ek. sütőpor
  • 1 ek. olíva olaj
  • 1 dl joghurt
  • egy csipet
  • 4-5 ek. víz

A kenéshez:

  • 5 dkg vaj

Elkészítés:

  • A lisztet egy tálba szitáljuk, hozzáadjuk a sütőport és jól elkeverjük.
  • Belekerül a joghurt, az olíva olaj és a só, majd végül hozzáadunk 4-5 evőkanál vizet.
  • Közepesen rugalmas tésztát gyúrunk belőle és nagyjából 20 percen keresztül pihentetjük.
  • A tésztát a pihenés után 8-10 részre osztjuk, majd lisztezett deszkán egyesével nagyon vékonyra nyújtjuk őket.
  • Egy serpenyőben 1-2 csepp olajat papírtörlő segítségével eloszlatunk, a serpenyőt pedig felhevítjük.  
  • A kinyújtott tésztákat egyesével a serpenyőbe helyezzük, majd oldalanként addig sütjük, míg barna foltok nem keletkeznek a tésztán.
  • Sülés után olvasztott vajjal vékonyan megkenjük.
Fanni Fanni

Egyszerű rizsköret ragukhoz és sült húsokhoz egyaránt.

Kellően lágy és krémes köret, elsősorban sültekhez.

Nem olajos, nem zsíros. Kívül kérges, belül pedig puha és omlós.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Recept értékelése




Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .