Indiai lepénykenyér, ami ropogósságának köszönhetően nem csak indiai ételekhez passzol.

 

Előkészület: 20 perc
Főzés/Sütés: 20 perc
Pihentetés: 20 perc
Adag: 8 db

Hozzávalók:

A tésztához:

  • 25 dkg liszt
  • 1 ek. sütőpor
  • 1 ek. olíva olaj
  • 1 dl joghurt
  • egy csipet
  • 4-5 ek. víz

A kenéshez:

  • 5 dkg vaj

Elkészítés:

  • A lisztet egy tálba szitáljuk, hozzáadjuk a sütőport és jól elkeverjük.
  • Belekerül a joghurt, az olíva olaj és a só, majd végül hozzáadunk 4-5 evőkanál vizet.
  • Közepesen rugalmas tésztát gyúrunk belőle és nagyjából 20 percen keresztül pihentetjük.
  • A tésztát a pihenés után 8-10 részre osztjuk, majd lisztezett deszkán egyesével nagyon vékonyra nyújtjuk őket.
  • Egy serpenyőben 1-2 csepp olajat papírtörlő segítségével eloszlatunk, a serpenyőt pedig felhevítjük.  
  • A kinyújtott tésztákat egyesével a serpenyőbe helyezzük, majd oldalanként addig sütjük, míg barna foltok nem keletkeznek a tésztán.
  • Sülés után olvasztott vajjal vékonyan megkenjük.
Fanni Fanni

Egy hirtelen ötlettől vezérelve a kedvenc nyári salátánk készült el. Egyből fel is került nálunk a tökéletes grillpartihoz nélkülözhetetlen ételek listájára.

Gyors, délutáni ropogtatni való. Ropogós és nagyon sajtos.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Recept értékelése




Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .