Gyors, délutáni ropogtatni való. Ropogós és nagyon sajtos.

Előkészület: 20 minutes
Főzés/Sütés: 15 minutes
Összesen: 35 minutes
Adag: 20 - 25 db

Hozzávalók:

  • 25 dkg liszt
  • 10 dkg vaj
  • 2 dl víz (langyos)
  • 1 tk.
  • 1 csipet cukor
  • 1/4 csomag sütőpor
  • 5 dkg trappista sajt
  • 5 dkg füstölt sajt

Elkészítés:

  • A lisztet egy tálba szitáljuk, hozzáadjuk a sütőport. Hozzámorzsoljuk a vajat, beletesszük a sót, a cukrot és a reszelt sajtokat.
  • A langyos víz folyamatos adagolásával jól kezelhető, közepesen lágy tésztát gyúrunk.
  • A kész tésztát egy zacskóba tesszük, és 40 percen át hűtőben pihentetjük.
  • Pihenés után lisztezett deszkán vékonyra, 3-4 mm, vastagságúra kinyújtjuk és derelyevágóval kockákra vágjuk.
  • Sütőpapírral bélelt tepsiben, 15 perc alatt, előmelegített sütőben, 180°-on ropogósra sütjük.

Fanni Fanni

Az egyik legfinomabb perec, amit valaha ettem. Kellően lágy és puha a tészta, még másnap és harmadnap is finom!

Sajtostallér recept, sajtostallér sütőhöz.

Sajtosan krémes, kellően roppanó zöldségek és ropogós sajtsapka.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..