Gyors, délutáni ropogtatni való. Ropogós és nagyon sajtos.
A lisztet egy tálba szitáljuk, hozzáadjuk a sütőport. Hozzámorzsoljuk a vajat, beletesszük a sót, a cukrot és a reszelt sajtokat.
A langyos víz folyamatos adagolásával jól kezelhető, közepesen lágy tésztát gyúrunk.
A kész tésztát egy zacskóba tesszük, és 40 percen át hűtőben pihentetjük.
Pihenés után lisztezett deszkán vékonyra, 3-4 mm, vastagságúra kinyújtjuk és derelyevágóval kockákra vágjuk.
Sütőpapírral bélelt tepsiben, 15 perc alatt, előmelegített sütőben, 180°-on ropogósra sütjük.
Az egyik legfinomabb perec, amit valaha ettem. Kellően lágy és puha a tészta, még másnap és harmadnap is finom!
Gyors vendégváró sós sütemény, ropogós magvakkal és sajttal.
Falatnyi pizzák, falatnyi élvezet.