Nagyon sokáig kerestem a tökéletes lángos receptjét. Számomra a tökéletes kívül ropog, belül puha, és nem olajos.

Előkészület: 30 perc
Főzés/Sütés: 10 perc
Összesen: 40 perc
Adag: 8 db

Hozzávalók:

A tésztához:

  • 50 dkg liszt
  • 1 csomag szárított élesztő
  • kb. 2,5 dl tej
  • kb. 2,5 dl víz
  • 1 ek. olvasztott sertészsír
  • 1 csipet
  • pici porcukor

A sütéshez:

  • olaj

A tetejére:

  • fokhagyma
  • tejföl
  • sajt

Elkészítés:

  • A lisztet egy tálba szitáljuk. Az élesztőt a langyos cukros tejben felfuttatjuk, majd a liszthez adjuk. Hozzáadjuk az olvasztott disznózsírt, a sót, és elkezdjük összekeverni. Szükség szerint, folyamatosan adagoljuk hozzá a vizet, addig, ameddig el nem érjük a kellő állagot. Jól kidagasztjuk, ügyelve arra, hogy a tészta már-már elváljon a tál oldaláról.
  • Meleg helyen, letakarva, körülbeül 50 percig kelesztjük. Miután megkelt cipókra osztjuk, és tovább pihentetjük még 20-30 percet. Ezt követően olajos kézzel kihúzzuk, és közepesen forró olajba helyezzük, majd aranybarnára sütjük.
  • A tetejét ízlés szerint fokhagymával megkenjük, sajttal, tejföllel fogyasztjuk.
  • Az olaj hőmérsékletére külön figyelni kell, hiszen, ha túl forró, akkor meg fog égni a lángosunk, ellenkező esetben pedig túlzottan olajos lesz.

Megjegyzés:

Ha marad tésztánk, akkor a tetejét beolajozva a hűtőben még néhány napig eláll.

Fanni Fanni

Gyors és finom ropogtatni való. Dobozba zárva több napig is megtartja a frissességét, így érdemes egyszerre nagyobb mennyiséget készíteni.

Gyors sós sütemény egyszerűen, ami vendégvárónak is kiváló.

Sajtostallér recept, sajtostallér sütőhöz.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Recept értékelése




Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .