Nagyon sokáig kerestem a tökéletes lángos receptjét. Számomra a tökéletes kívül ropog, belül puha, és nem olajos.

Előkészület: 30 perc
Főzés/Sütés: 10 perc
Összesen: 40 perc
Adag: 8 db

Hozzávalók:

A tésztához:

  • 50 dkg liszt
  • 1 csomag szárított élesztő
  • kb. 2,5 dl tej
  • kb. 2,5 dl víz
  • 1 ek. olvasztott sertészsír
  • 1 csipet
  • pici porcukor

A sütéshez:

  • olaj

A tetejére:

  • fokhagyma
  • tejföl
  • sajt

Elkészítés:

  • A lisztet egy tálba szitáljuk. Az élesztőt a langyos cukros tejben felfuttatjuk, majd a liszthez adjuk. Hozzáadjuk az olvasztott disznózsírt, a sót, és elkezdjük összekeverni. Szükség szerint, folyamatosan adagoljuk hozzá a vizet, addig, ameddig el nem érjük a kellő állagot. Jól kidagasztjuk, ügyelve arra, hogy a tészta már-már elváljon a tál oldaláról.
  • Meleg helyen, letakarva, körülbeül 50 percig kelesztjük. Miután megkelt cipókra osztjuk, és tovább pihentetjük még 20-30 percet. Ezt követően olajos kézzel kihúzzuk, és közepesen forró olajba helyezzük, majd aranybarnára sütjük.
  • A tetejét ízlés szerint fokhagymával megkenjük, sajttal, tejföllel fogyasztjuk.
  • Az olaj hőmérsékletére külön figyelni kell, hiszen, ha túl forró, akkor meg fog égni a lángosunk, ellenkező esetben pedig túlzottan olajos lesz.

Megjegyzés:

Ha marad tésztánk, akkor a tetejét beolajozva a hűtőben még néhány napig eláll.

Fanni Fanni

Gyors, mutatós vendégváró, ha hirtelen kell valamit készítened.

Indiai lepénykenyér, ami ropogósságának köszönhetően nem csak indiai ételekhez passzol.

Gyors és finom ropogtatni való. Dobozba zárva több napig is megtartja a frissességét, így érdemes egyszerre nagyobb mennyiséget készíteni.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Recept értékelése




Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .