Nagyon sokáig kerestem a tökéletes lángos receptjét. Számomra a tökéletes kívül ropog, belül puha, és nem olajos.

Előkészület: 30 minutes
Főzés/Sütés: 10 minutes
Összesen: 40 minutes
Adag: 8 db

Hozzávalók:

A tésztához:

  • 50 dkg liszt
  • 1 csomag szárított élesztő
  • kb. 2,5 dl tej
  • kb. 2,5 dl víz
  • 1 ek. olvasztott sertészsír
  • 1 csipet
  • pici porcukor

A sütéshez:

  • olaj

A tetejére:

  • fokhagyma
  • tejföl
  • sajt

Elkészítés:

  • A lisztet egy tálba szitáljuk. Az élesztőt a langyos cukros tejben felfuttatjuk, majd a liszthez adjuk. Hozzáadjuk az olvasztott disznózsírt, a sót, és elkezdjük összekeverni. Szükség szerint, folyamatosan adagoljuk hozzá a vizet, addig, ameddig el nem érjük a kellő állagot. Jól kidagasztjuk, ügyelve arra, hogy a tészta már-már elváljon a tál oldaláról.
  • Meleg helyen, letakarva, körülbeül 50 percig kelesztjük. Miután megkelt cipókra osztjuk, és tovább pihentetjük még 20-30 percet. Ezt követően olajos kézzel kihúzzuk, és közepesen forró olajba helyezzük, majd aranybarnára sütjük.
  • A tetejét ízlés szerint fokhagymával megkenjük, sajttal, tejföllel fogyasztjuk.
  • Az olaj hőmérsékletére külön figyelni kell, hiszen, ha túl forró, akkor meg fog égni a lángosunk, ellenkező esetben pedig túlzottan olajos lesz.

Megjegyzés:

Ha marad tésztánk, akkor a tetejét beolajozva a hűtőben még néhány napig eláll.

Fanni Fanni

Gyors, délutáni ropogtatni való. Ropogós és nagyon sajtos.

Az egyik legfinomabb perec, amit valaha ettem. Kellően lágy és puha a tészta, még másnap és harmadnap is finom!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..