Nagyon sokáig kerestem a tökéletes lángos receptjét. Számomra a tökéletes kívül ropog, belül puha, és nem olajos.

Előkészület: 30 minutes
Főzés/Sütés: 10 minutes
Összesen: 40 minutes
Adag: 8 db

Hozzávalók:

A tésztához:

  • 50 dkg liszt
  • 1 csomag szárított élesztő
  • kb. 2,5 dl tej
  • kb. 2,5 dl víz
  • 1 ek. olvasztott sertészsír
  • 1 csipet
  • pici porcukor

A sütéshez:

  • olaj

A tetejére:

  • fokhagyma
  • tejföl
  • sajt

Elkészítés:

  • A lisztet egy tálba szitáljuk. Az élesztőt a langyos cukros tejben felfuttatjuk, majd a liszthez adjuk. Hozzáadjuk az olvasztott disznózsírt, a sót, és elkezdjük összekeverni. Szükség szerint, folyamatosan adagoljuk hozzá a vizet, addig, ameddig el nem érjük a kellő állagot. Jól kidagasztjuk, ügyelve arra, hogy a tészta már-már elváljon a tál oldaláról.
  • Meleg helyen, letakarva, körülbeül 50 percig kelesztjük. Miután megkelt cipókra osztjuk, és tovább pihentetjük még 20-30 percet. Ezt követően olajos kézzel kihúzzuk, és közepesen forró olajba helyezzük, majd aranybarnára sütjük.
  • A tetejét ízlés szerint fokhagymával megkenjük, sajttal, tejföllel fogyasztjuk.
  • Az olaj hőmérsékletére külön figyelni kell, hiszen, ha túl forró, akkor meg fog égni a lángosunk, ellenkező esetben pedig túlzottan olajos lesz.

Megjegyzés:

Ha marad tésztánk, akkor a tetejét beolajozva a hűtőben még néhány napig eláll.

Fanni Fanni

Sajtosan krémes, kellően roppanó zöldségek és ropogós sajtsapka.

Anyukám kedvenc sós süteménye. Kívül ropog, belül puha, és nagyon sajtos.

Az egyik legfinomabb perec, amit valaha ettem. Kellően lágy és puha a tészta, még másnap és harmadnap is finom!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük






Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .