Falatnyi Kína- egy szürke hétköznap színfoltja.

Előkészület: 20 perc
Főzés/Sütés: 40 perc
Összesen: 1 óra
Adag: 4

Hozzávalók:

  • 1 csomag üvegtészta (100g)
  • 30 - 40 dkg csirkemell
  • 1 db cukkini
  • 2 db nagyobb fej hagyma
  • 2 db nagyobb szál répa
  • 5 - 6 db gomba
  • ízlés szerint méz
  • ízlés szerint
  • ízlés szerint ételízesítő
  • ízlés szerint őrölt fekete bors
  • ízlés szerint Jack Daniel's barbecue szósz
  • ízlés szerint szójaszósz
  • ízlés szerint wok fűszerkeverék
  • 5 - 10 dkg sajt (trappista, füstölt vegyesen)
  • 2 - 3 ek. olíva olaj

Elkészítés:

  • A csirkemellet kifilézzük és igény szerinti vékony, apróbb szeletekre vágjuk. A zöldségeket megtisztítjuk és felcsíkozzuk. Az olíva olajat felhevítjük, majd rátesszük a húst és a zöldségeket.
  • Ízlés szerint fűszerezzük sóval, borssal, ételízesítővel, mézzel, barbecue szósszal, szójaszósszal és tetszés szerinti wok fűszerkeverékkel. Jól összesütjük.
  • Az üveg tésztát a rajta szereplő utasítás szerint 5-6 percre forró vízbe áztatjuk, majd leszűrjük és a zöldséges húshoz adjuk.
  • Jól összeforgatjuk és reszelt sajtot olvasztunk rá.

Fanni Fanni

Kezdetben nem kedveltem a spenótot, mint olyat, viszont ez a tészta egy életre megszerettette velem.

A gorgonzola nagyon jól harmonizál a füstölt lazaccal, amit a cukkini lágysága tesz teljessé.

Lágy, tejszínes tészta, omlós csirkemellel és sok zöldséggel.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Recept értékelése




Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .