Lágy, tejszínes tészta, omlós csirkemellel és sok zöldséggel.

Előkészület: 30 perc
Főzés/Sütés: 30 perc
Összesen: 1 óra
Adag: 4

Hozzávalók:

  • 30 dkg orsó tészta
  • 40 dkg csirkemell
  • 20 dkg gomba
  • 5 dkg bacon
  • 4 - 5 db brokkoli rózsa
  • 1 db tömlős krémsajt (tejszínes/sima)
  • ízlés szerint
  • ízlés szerint őrölt fekete bors
  • ízlés szerint ételízesítő
  • 3 - 4 dl tejszín
  • 5 dkg trappista sajt
  • 5 dkg sajt
  • 1 - 2 ek. liszt
  • 2 ek. olíva olaj
  • 2 gerezd zúzott fokhagyma
  • 1 ek. mustár

Elkészítés:

  • A csirkemellet megtisztítjuk, apró kockára vágjuk és befűszerezzük a sóval, borssal, ételízesítővel, zúzott fokhagymával és mustárral.
  • Az olíva olajat felhevítjük és a húst rárakjuk. Egy pici vizet adunk hozzá, hogy ne csak süljön, hanem párolódjon is.
  • A brokkolikat lobogó, sós vízben egy picit előfőzzük, a gombát ízlés szerinti darabokra vágjuk, a bacont felaprítjuk.
  • Ha a hús megpárolódott hozzáadjuk a bacont, a brokkolit és a gombát majd vele együtt pároljuk tovább.
  • Mikor minden kellően megfőtt hozzáadjuk a krémsajtot, a tejszínt (amennyit igényelnek a húsok és a zöldségek) és a reszelt sajtokat.
  • Sóval, borssal, ételízesítővel esetlegesen mustárral ízesítjük, majd összeforraljuk.
  • A tésztát kifőzzük, és összeforgatjuk a mártásunkkal.
  • Tálaláskor reszelt sajtot szórhatunk rá.

Fanni Fanni

Selymes, laktató és ízletes tészta. Jól harmonizál a pesztó és a cukkíni együttese.

Falatnyi Kína- egy szürke hétköznap színfoltja.

Rögtönzött tésztaétel készült ma nálunk, de olyan nagy sikere volt, hogy többször is el fogom készíteni.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Recept értékelése




Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .