Lágy, tejszínes tészta, omlós csirkemellel és sok zöldséggel.

Előkészület: 30 perc
Főzés/Sütés: 30 perc
Összesen: 1 óra
Adag: 4

Hozzávalók:

  • 30 dkg orsó tészta
  • 40 dkg csirkemell
  • 20 dkg gomba
  • 5 dkg bacon
  • 4 - 5 db brokkoli rózsa
  • 1 db tömlős krémsajt (tejszínes/sima)
  • ízlés szerint
  • ízlés szerint őrölt fekete bors
  • ízlés szerint ételízesítő
  • 3 - 4 dl tejszín
  • 5 dkg trappista sajt
  • 5 dkg sajt
  • 1 - 2 ek. liszt
  • 2 ek. olíva olaj
  • 2 gerezd zúzott fokhagyma
  • 1 ek. mustár

Elkészítés:

  • A csirkemellet megtisztítjuk, apró kockára vágjuk és befűszerezzük a sóval, borssal, ételízesítővel, zúzott fokhagymával és mustárral.
  • Az olíva olajat felhevítjük és a húst rárakjuk. Egy pici vizet adunk hozzá, hogy ne csak süljön, hanem párolódjon is.
  • A brokkolikat lobogó, sós vízben egy picit előfőzzük, a gombát ízlés szerinti darabokra vágjuk, a bacont felaprítjuk.
  • Ha a hús megpárolódott hozzáadjuk a bacont, a brokkolit és a gombát majd vele együtt pároljuk tovább.
  • Mikor minden kellően megfőtt hozzáadjuk a krémsajtot, a tejszínt (amennyit igényelnek a húsok és a zöldségek) és a reszelt sajtokat.
  • Sóval, borssal, ételízesítővel esetlegesen mustárral ízesítjük, majd összeforraljuk.
  • A tésztát kifőzzük, és összeforgatjuk a mártásunkkal.
  • Tálaláskor reszelt sajtot szórhatunk rá.

Fanni Fanni
megosztás

Rögtönzött tésztaétel készült ma nálunk, de olyan nagy sikere volt, hogy többször is el fogom készíteni.

Selymes, laktató és ízletes tészta. Jól harmonizál a pesztó és a cukkíni együttese.

Falatnyi Kína- egy szürke hétköznap színfoltja.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Recept értékelése




Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .