A tzatziki egy görög saláta, amit a görögök elsősorban előételként fogyasztanak.

Előkészület: 20 perc
Főzés/Sütés: 0 perc
Összesen: 20 perc
Adag: 4

Hozzávalók:

  • 2 db közepes kígyóuborka
  • 250 g görögjoghurt
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 1 csapott ek.
  • ízlés szerint őrölt fekete bors
  • 1 ek. olíva olaj
  • egy csipet cukor
  • 1 tk. citromlé

Elkészítés:

  • Az uborkát megmossuk, és egy szeletelő segítéségével zsülien-re (apró, vékony csíkokra) vágjuk.
  • /Kis kitérő: a zsülien elnevezés egy francia szakács, Jean Julien-től ered, aki levesébe ezzel a módszerrel készítette el a betétet./
  • Tipp: egy nagyobb lyukú reszelő is megfelelő a saláta elkészítéséhez.
  • A felaprított uborkát lesózzuk, és  körülbelül 15 percig állni hagyjuk.
  • Közben a joghurtot egy tálba tesszük, hozzáadjuk az olíva olajat, a sót, a borsot, a citromlevet, és egy fokhagymanyomó segítségével a fokhagymát is. A joghurtos alapot egy fakanál segítségével krémes állagúra kikeverjük.
  • Az uborkát kicsavarjuk, a levét leöntjük majd hozzákeverjük a joghurtos alaphoz. Kis időre hűtőbe tesszük, hidegen fogyasztjuk.

Fanni Fanni

Friss, üde, fokhagymás, krémes.

A füstölt sajt nagyon kellemes ízvilágot kölcsönöz ennek az önmagában is szuper salátának.

Szokás mondani, hogy a magyar emberek mindent kirántanak. Tagadhatatlan, hiszen a zöldbabbal is ez történt.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Recept értékelése




Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .