A tzatziki egy görög saláta, amit a görögök elsősorban előételként fogyasztanak.
Recept megosztás
Oldal kedvelése
Előkészület: 20perc
Főzés/Sütés: 0perc
Összesen: 20perc
Adag: 4fő
Hozzávalók:
2dbközepes kígyóuborka
250ggörögjoghurt
3gerezdfokhagyma
1csapott ek.só
ízlés szerintőrölt fekete bors
1ek.olíva olaj
egycsipet cukor
1tk.citromlé
Elkészítés:
Az uborkát megmossuk, és egy szeletelő segítéségével zsülien-re (apró, vékony csíkokra) vágjuk.
/Kis kitérő: a zsülien elnevezés egy francia szakács, Jean Julien-től ered, aki levesébe ezzel a módszerrel készítette el a betétet./
Tipp: egy nagyobb lyukú reszelő is megfelelő a saláta elkészítéséhez.
A felaprított uborkát lesózzuk, és körülbelül 15 percig állni hagyjuk.
Közben a joghurtot egy tálba tesszük, hozzáadjuk az olíva olajat, a sót, a borsot, a citromlevet, és egy fokhagymanyomó segítségével a fokhagymát is. A joghurtos alapot egy fakanál segítségével krémes állagúra kikeverjük.
Az uborkát kicsavarjuk, a levét leöntjük majd hozzákeverjük a joghurtos alaphoz. Kis időre hűtőbe tesszük, hidegen fogyasztjuk.
Fanni
megosztás
Rólam
“Tíz emberből kilenc szereti a csokoládét. A tizedik hazudik.” (John G. Tullius) Bővebben…