Kedvenc zöldségeim egyike, mely rántva is kiváló.

Előkészület: 20 minutes
Főzés/Sütés: 20 minutes
Összesen: 40 minutes
Adag: 4

Hozzávalók:

  • 1 fej karfiol

A főzéshez:

  • ízlés szerint
  • ízlés szerint ételízesítő
  • víz

A panírhoz:

  • 3 db tojás
  • igény szerint liszt
  • igény szerint zsemlemorzsa

A sütéshez:

  • olaj

Elkészítés:

  • A karfiolt rózsákra bontjuk és egy picit előfőzzük félpuhára só/ ételízesítős vízben. Ha egy picit puhult leszűrjük és lecsepegtetjük.
  • A panírhoz a karfiolokat lisztbe, tojásba majd zsemlemorzsába hempergetjük.
  • Forró olajban kisütjük.
  • Hozzá tartármártást készíthetünk.

 

Fanni Fanni

Roppannak a magvak, pirult a grillsajt, puha a cukkini, ízletes a hagyma.

Nem olajos, nem zsíros. Kívül kérges, belül pedig puha és omlós.

A dödölle egy tipikus, hagyományos zalai étel, ami önmagában is nagyon finom, de előszeretettel fogyasztják akár köretként is raguk mellé.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük






Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .