Kiváló helyettesítője lehet a krumplipürének. Kellemes, lágy ízvilág, és nem utolsó sorban sokkal egészségesebb.

Előkészület: 20 perc
Főzés/Sütés: 30 perc
Összesen: 50 perc
Adag: 4

Hozzávalók:

  • 1 nagyobb fej karfiol
  • ételízesítő
  • 4 - 5 dkg vaj
  • 2 - 3 ek. tejföl
  • 15- 20 dkg reszelt sajt

Elkészítés:

  • A karfiolt rózsáira bontjuk és megmossuk. Ételízesítővel fűszerezett vízben puhára főzzük. Miután a karfiol megpuhult egy botmixer segítségével pürésítjük.
  • Hozzákeverjük a vajat és a 2-3 evőkanál tejfölt.
  • Ekkor egy lábasba tesszük, majd visszatesszük a tűzhelyre egy picit újramelegíteni. (Abból a célból, hogy a reszelt sajt, amit hozzáadunk megfelelően elolvadjon.)
  • Abban az esetben, ha szükséges ételízesítővel, sóval után-ízesíthetjük.

Fanni Fanni

Indiai lepénykenyér, ami ropogósságának köszönhetően nem csak indiai ételekhez passzol.

Nagyon kellemes ízvilágot kölcsönöz a medvehagyma és a besamel együttese.

Gyors és különleges. Első sorban sültek mellé ajánlom.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Recept értékelése




Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .