Kiváló helyettesítője lehet a krumplipürének. Kellemes, lágy ízvilág, és nem utolsó sorban sokkal egészségesebb.

Előkészület: 20 minutes
Főzés/Sütés: 30 minutes
Összesen: 50 minutes
Adag: 4

Hozzávalók:

  • 1 nagyobb fej karfiol
  • ételízesítő
  • 4 - 5 dkg vaj
  • 2 - 3 ek. tejföl
  • 15- 20 dkg reszelt sajt

Elkészítés:

  • A karfiolt rózsáira bontjuk és megmossuk. Ételízesítővel fűszerezett vízben puhára főzzük. Miután a karfiol megpuhult egy botmixer segítségével pürésítjük.
  • Hozzákeverjük a vajat és a 2-3 evőkanál tejfölt.
  • Ekkor egy lábasba tesszük, majd visszatesszük a tűzhelyre egy picit újramelegíteni. (Abból a célból, hogy a reszelt sajt, amit hozzáadunk megfelelően elolvadjon.)
  • Abban az esetben, ha szükséges ételízesítővel, sóval után-ízesíthetjük.

Fanni Fanni

Egy klasszikus francia étel, omlós tésztával és gazdag töltelékkel.

Tökéletes, könnyű étel egy meleg nyári estén, akár 2 pohár hideg bor társaságában.

A kerti grillezések elmaradhatatlan kelléke.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..