Gyors sós sütemény egyszerűen, ami vendégvárónak is kiváló.

Előkészület: 30 perc
Főzés/Sütés: 30 perc
Összesen: 1 óra
Adag: 4

Hozzávalók:

  • 25 dkg liszt
  • 25 dkg Ráma margarin
  • 25 dkg túró
  • 1 db tojás
  • 2 kk.
  • 15 dkg trappista sajt

Elkészítés:

  • A túrót egy közepes méretű keverőtálban jól összetörjük, majd hozzáadjuk a lisztet, a sót és jól összedolgozzuk.
  • Beledolgozzuk a 25 dkg margarint is és közepesen lágy tésztát gyúrunk belőle.
  • Egy lisztezett deszkán ujjnyi vastagságúra nyújtjuk, és kisebb darabokra szeleteljük.
    (Körülbelül 2cm x 2 cm). Pihentetni nem kell.
  • Egy tepsit kibélelünk sütőpapírral, és a felvágott kockákat belehelyezzük egymástól nem túl nagy távolságra. A tojást felverjük, a sütemények tetejét megkenjük, majd reszelt sajttal szórjuk meg.
  • Előmelegített sütőben 170°-on körülbelül 30 perc alatt arany barnára sütjük.

Fanni Fanni

Indiai lepénykenyér, ami ropogósságának köszönhetően nem csak indiai ételekhez passzol.

Nagyon puha a tésztája a túrónak köszönhetően, a hagyma pedig pikáns ízt kölcsönöz neki.

Gyors vendégváró sós sütemény, ropogós magvakkal és sajttal.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Recept értékelése




Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .