Gyors sós sütemény egyszerűen, ami vendégvárónak is kiváló.

Előkészület: 30 perc
Főzés/Sütés: 30 perc
Összesen: 1 óra
Adag: 4

Hozzávalók:

  • 25 dkg liszt
  • 25 dkg Ráma margarin
  • 25 dkg túró
  • 1 db tojás
  • 2 kk.
  • 15 dkg trappista sajt

Elkészítés:

  • A túrót egy közepes méretű keverőtálban jól összetörjük, majd hozzáadjuk a lisztet, a sót és jól összedolgozzuk.
  • Beledolgozzuk a 25 dkg margarint is és közepesen lágy tésztát gyúrunk belőle.
  • Egy lisztezett deszkán ujjnyi vastagságúra nyújtjuk, és kisebb darabokra szeleteljük.
    (Körülbelül 2cm x 2 cm). Pihentetni nem kell.
  • Egy tepsit kibélelünk sütőpapírral, és a felvágott kockákat belehelyezzük egymástól nem túl nagy távolságra. A tojást felverjük, a sütemények tetejét megkenjük, majd reszelt sajttal szórjuk meg.
  • Előmelegített sütőben 170°-on körülbelül 30 perc alatt arany barnára sütjük.

Fanni Fanni
megosztás

Gyors vendégváró sós sütemény, ropogós magvakkal és sajttal.

El Salvador nemzeti étele, amely egy gyorsan elkészülő, kívül roppanós belül puha tészta. A töltelék pedig ízlés szerint variálható.

Gyors és finom ropogtatni való. Dobozba zárva több napig is megtartja a frissességét, így érdemes egyszerre nagyobb mennyiséget készíteni.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Recept értékelése




Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .