Régóta kerestük a tökéletes sajtos rúd receptjét, mivel nagy kedvenc nálunk. Ez a recept nagy sikert aratott a családban, azóta csak ezt sütjük.

 

Előkészület: 20 perc
Főzés/Sütés: 25 perc
0 perc
Összesen: 45 perc

Hozzávalók:

  • 30 dkg finom liszt
  • 10 dkg rétes liszt
  • 25 dkg margarin
  • 10 dkg reszelt sajt (parmezán, trappista, cheddar vegyesen)
  • 1 kk. sütőpor
  • 1- 2 tk. só (ízlés szerint)
  • 2 db tojás sárgája

A tetejére:

  • 1 db tojás + 2 ek. tejföl kikverve
  • 10 dkg reszelt sajt

Elkészítés:

  • A liszteket egy tálba szitáljuk, hozzáadjuk a sót, a sütőport, a margarint, a tojások sárgáját és reszelt sajtot is.
  • Jól összegyúrjuk és egy lisztezett deszkán viszonylag vékonyabbra kb. 3mm-esre nyújtjuk.
  • Ízlés szerinti méretűre vágjuk, és egy sütőpapírral bélelt tepsibe fektetjük őket.
  • A tetejét megkenjük a tejföl és tojás egyvelegével, majd jó alaposan megsajtozzuk.
  • Előmelegített sütőben, kb. 170°-on, 20 perc alatt pirosra sütjük.
  • Másnap is finom, omlós marad.
Fanni Fanni

Sokunk nagy kedvence az alap vajdasági sós recept. Egy picit tovább gondoltam, így született meg ez a különleges, nagyon finom és egyben dekoratív verzió.

Könnyed pogácsa recept, amely még másnap is friss, fogyasztható.

Az egyik legfinomabb perec, amit valaha ettem. Kellően lágy és puha a tészta, még másnap és harmadnap is finom!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Recept értékelése




Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .