Régóta kerestük a tökéletes sajtos rúd receptjét, mivel nagy kedvenc nálunk. Ez a recept nagy sikert aratott a családban, azóta csak ezt sütjük.

 

Előkészület: 20 perc
Főzés/Sütés: 25 perc
0 perc
Összesen: 45 perc

Hozzávalók:

  • 30 dkg finom liszt
  • 10 dkg rétes liszt
  • 25 dkg margarin
  • 10 dkg reszelt sajt (parmezán, trappista, cheddar vegyesen)
  • 1 kk. sütőpor
  • 1- 2 tk. só (ízlés szerint)
  • 2 db tojás sárgája

A tetejére:

  • 1 db tojás + 2 ek. tejföl kikverve
  • 10 dkg reszelt sajt

Elkészítés:

  • A liszteket egy tálba szitáljuk, hozzáadjuk a sót, a sütőport, a margarint, a tojások sárgáját és reszelt sajtot is.
  • Jól összegyúrjuk és egy lisztezett deszkán viszonylag vékonyabbra kb. 3mm-esre nyújtjuk.
  • Ízlés szerinti méretűre vágjuk, és egy sütőpapírral bélelt tepsibe fektetjük őket.
  • A tetejét megkenjük a tejföl és tojás egyvelegével, majd jó alaposan megsajtozzuk.
  • Előmelegített sütőben, kb. 170°-on, 20 perc alatt pirosra sütjük.
  • Másnap is finom, omlós marad.
Fanni Fanni
megosztás

Sajtosan krémes, kellően roppanó zöldségek és ropogós sajtsapka.

Gyors vendégváró sós sütemény, ropogós magvakkal és sajttal.

Indiai lepénykenyér, ami ropogósságának köszönhetően nem csak indiai ételekhez passzol.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Recept értékelése




This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.