Kiváló másodikféle lehet, egy tartalmas levest követően.

Előkészület: 20 perc
Főzés/Sütés: 20 perc
Összesen: 40 perc
Adag: 4

Hozzávalók:

A fánkhoz:

  • 15 dkg liszt
  • 15 dkg túró
  • 2 db tojás
  • 1 tk. szódabikarbóna
  • 3 - 5 dkg cukor
  • 1 kis doboz tejföl
  • egy csipet

A sütéshez:

  • olaj

Elkészítés:

  • A lisztet egy tálba szitáljuk, hozzáadjuk a sütőport. A túrót egy villa segítségével összetörjük és a lisztes keverékhez adjuk. Beleütjük a tojást, hozzáadjuk a cukrot, a tejfölt és jól összekeverjük.
  • Az olajat felforrósítsuk és egy kiskanál segítségével beleszaggatjuk a fánkot a forró olajba.
  • Mindkét felét arany-barnára sütjük, ügyelve arra, hogy ne égjen oda.
  • Tálaláskor porcukorral hintjük meg, lekvárral fogyasztjuk.

Fanni Fanni

Az alma mindig jó párosítás tud lenni a dióval. Ez mutatkozik meg ebben a csavart sütiben is.

Mutatós desszert, amely Boldog községének hagyományait erősíti.

A fánk az egyike a legkényesebb kelttésztáknak, mind a kelesztés, mind pedig a tészta összeállítás tekintetében. Ez a recept tökéletes fánkhoz vezet minket, ha pontosan betartjuk a leírtakat.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Recept értékelése




Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .