Kiváló másodikféle lehet, egy tartalmas levest követően.
Recept megosztás
Oldal kedvelése
Előkészület: 20 percperc
Főzés/Sütés: 20 percperc
Összesen: 40 percperc
Adag: 4fő
Hozzávalók:
A fánkhoz:
15dkgliszt
15dkgtúró
2dbtojás
1tk.szódabikarbóna
3 - 5dkgcukor
1kis doboztejföl
egycsipetsó
A sütéshez:
olaj
Elkészítés:
A lisztet egy tálba szitáljuk, hozzáadjuk a sütőport. A túrót egy villa segítségével összetörjük és a lisztes keverékhez adjuk. Beleütjük a tojást, hozzáadjuk a cukrot, a tejfölt és jól összekeverjük.
Az olajat felforrósítsuk és egy kiskanál segítségével beleszaggatjuk a fánkot a forró olajba.
Mindkét felét arany-barnára sütjük, ügyelve arra, hogy ne égjen oda.
Tálaláskor porcukorral hintjük meg, lekvárral fogyasztjuk.
Fanni
megosztás
Rólam
“Tíz emberből kilenc szereti a csokoládét. A tizedik hazudik.” (John G. Tullius) Bővebben…