Kiváló másodikféle lehet, egy tartalmas levest követően.

Előkészület: 20 perc
Főzés/Sütés: 20 perc
Összesen: 40 perc
Adag: 4

Hozzávalók:

A fánkhoz:

  • 15 dkg liszt
  • 15 dkg túró
  • 2 db tojás
  • 1 tk. szódabikarbóna
  • 3 - 5 dkg cukor
  • 1 kis doboz tejföl
  • egy csipet

A sütéshez:

  • olaj

Elkészítés:

  • A lisztet egy tálba szitáljuk, hozzáadjuk a sütőport. A túrót egy villa segítségével összetörjük és a lisztes keverékhez adjuk. Beleütjük a tojást, hozzáadjuk a cukrot, a tejfölt és jól összekeverjük.
  • Az olajat felforrósítsuk és egy kiskanál segítségével beleszaggatjuk a fánkot a forró olajba.
  • Mindkét felét arany-barnára sütjük, ügyelve arra, hogy ne égjen oda.
  • Tálaláskor porcukorral hintjük meg, lekvárral fogyasztjuk.

Fanni Fanni
megosztás

Amellett, hogy finom még egészséges is.

Egy tökéletesen finom répatorta recept, ha valami gyors, és kellemes süteményre vágyunk.

Egy tipikus amerikai desszert, melynek az a különlegessége, hogy 1 db bio citrom mindenestől belekerül a sütibe, érdemes kipróbálni.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Recept értékelése




This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.