Kiváló másodikféle lehet, egy tartalmas levest követően.

Előkészület: 20 perc
Főzés/Sütés: 20 perc
Összesen: 40 perc
Adag: 4

Hozzávalók:

A fánkhoz:

  • 15 dkg liszt
  • 15 dkg túró
  • 2 db tojás
  • 1 tk. szódabikarbóna
  • 3 - 5 dkg cukor
  • 1 kis doboz tejföl
  • egy csipet

A sütéshez:

  • olaj

Elkészítés:

  • A lisztet egy tálba szitáljuk, hozzáadjuk a sütőport. A túrót egy villa segítségével összetörjük és a lisztes keverékhez adjuk. Beleütjük a tojást, hozzáadjuk a cukrot, a tejfölt és jól összekeverjük.
  • Az olajat felforrósítsuk és egy kiskanál segítségével beleszaggatjuk a fánkot a forró olajba.
  • Mindkét felét arany-barnára sütjük, ügyelve arra, hogy ne égjen oda.
  • Tálaláskor porcukorral hintjük meg, lekvárral fogyasztjuk.

Fanni Fanni

Egy régi, öreg, besárgult papíron találtam ezt a receptet. Először megdöbbenten olvastam, hogy valóban pálinka kell hozzá, aztán amikor kipróbáltam, egyből rájöttem, hogy miért.

Gyors és mutatós vendégváró süti. Csoki, kakaó imádók ne hagyják ki.

Jellegzetes magyar étel, amely elengedhetetlen kelléke volt a régi magyar idők ünnepi asztalainak.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Recept értékelése




Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .