Habkönnyű krémes és csokis torta, ropogós csoki forgáccsal.

Előkészület: 30 perc
Főzés/Sütés: 20 perc
Összesen: 1 óra
Adag: 12 szelet

Hozzávalók:

Az alaphoz:

  • 4 ek. méz
  • 5 dkg vaj
  • 25 dkg liszt
  • 1 csapott kk. szódabikarbóna
  • 2 db közepes méretű tojás
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 1 ek. cukrozott kakaópor

A krémhez:

  • 50 dkg mascarpone
  • 1 nagy doboz Hulala tejszín
  • ízlés szerint cukor
  • 2 - 3 ek. cukrozott kakaópor
  • 1 csomag zselatin
  • 2 csomag vaníliás cukor
  • 3 csomag habfixáló

A tetejére:

  • csokiforgács

Elkészítés:

  • A lisztet egy tálba szitáljuk, hozzáadjuk a kakaóport, a szódabikarbónát, a vaníliás cukrot, a vajat olvasztva, és a mézet (ha szükséges megolvasztjuk) valamint a tojást. Összegyúrjuk és tésztát készítünk.
  • Lisztezett deszkán nyújtjuk. Egy kör alakú tortaformába szabjuk, körülbelül ujjnyi vastagságúra.
  • Előmelegített sütőben, 170°-on, 8-10 perc alatt megsütjük.
  • Közben elkészítjük a krémet. Két tálat használunk. Egyikben a tejszínt kemény habbá verjük, fokozatosan adagolva hozzá a habfixeket.
  • A másik tálban a mascarpone-hoz adjuk az előzőleg, 1 dl vízben felmelegített zselatint, és még melegen jól kikeverjük.
  • Hozzáadjuk a kakaóport, a vaníliás cukrot és ízlés szerint édesítjük.
  • A két tál tartalmát laza mozdulatokkal egybevegyítjük, majd a kész tésztára kenjük.
  • A tetejét csoki forgáccsal díszítjük, hűtőben tároljuk, 2-3 óra pihentetés után szeleteljük és fogyasztjuk.

Fanni Fanni

A sokak által mumusként kezelt népszerű étel általam sűrűn készített változata.

Csokoládé felfújt. Nagyon csokis, nagyon krémes és nagyon finom.

Egyszerű, mákos kelt tészta, háromszög formájában.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Recept értékelése




Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .