Habkönnyű krémes és csokis torta, ropogós csoki forgáccsal.
Recept megosztás
Oldal kedvelése
Előkészület: 30 percperc
Főzés/Sütés: 20 percperc
Összesen: 1 óraóra
Adag: 12szelet
Hozzávalók:
Az alaphoz:
4ek.méz
5dkgvaj
25dkgliszt
1csapott kk.szódabikarbóna
2dbközepes méretű tojás
1csomagvaníliás cukor
1ek.cukrozott kakaópor
A krémhez:
50dkgmascarpone
1nagy dobozHulala tejszín
ízlés szerintcukor
2 - 3ek.cukrozott kakaópor
1csomagzselatin
2csomagvaníliás cukor
3csomaghabfixáló
A tetejére:
csokiforgács
Elkészítés:
A lisztet egy tálba szitáljuk, hozzáadjuk a kakaóport, a szódabikarbónát, a vaníliás cukrot, a vajat olvasztva, és a mézet (ha szükséges megolvasztjuk) valamint a tojást. Összegyúrjuk és tésztát készítünk.
Lisztezett deszkán nyújtjuk. Egy kör alakú tortaformába szabjuk, körülbelül ujjnyi vastagságúra.
Előmelegített sütőben, 170°-on, 8-10 perc alatt megsütjük.
Közben elkészítjük a krémet. Két tálat használunk. Egyikben a tejszínt kemény habbá verjük, fokozatosan adagolva hozzá a habfixeket.
A másik tálban a mascarpone-hoz adjuk az előzőleg, 1 dl vízben felmelegített zselatint, és még melegen jól kikeverjük.
Hozzáadjuk a kakaóport, a vaníliás cukrot és ízlés szerint édesítjük.
A két tál tartalmát laza mozdulatokkal egybevegyítjük, majd a kész tésztára kenjük.
A tetejét csoki forgáccsal díszítjük, hűtőben tároljuk, 2-3 óra pihentetés után szeleteljük és fogyasztjuk.
Fanni
megosztás
Rólam
“Tíz emberből kilenc szereti a csokoládét. A tizedik hazudik.” (John G. Tullius) Bővebben…