Habkönnyű krémes és csokis torta, ropogós csoki forgáccsal.

Előkészület: 30 perc
Főzés/Sütés: 20 perc
Összesen: 1 óra
Adag: 12 szelet

Hozzávalók:

Az alaphoz:

  • 4 ek. méz
  • 5 dkg vaj
  • 25 dkg liszt
  • 1 csapott kk. szódabikarbóna
  • 2 db közepes méretű tojás
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 1 ek. cukrozott kakaópor

A krémhez:

  • 50 dkg mascarpone
  • 1 nagy doboz Hulala tejszín
  • ízlés szerint cukor
  • 2 - 3 ek. cukrozott kakaópor
  • 1 csomag zselatin
  • 2 csomag vaníliás cukor
  • 3 csomag habfixáló

A tetejére:

  • csokiforgács

Elkészítés:

  • A lisztet egy tálba szitáljuk, hozzáadjuk a kakaóport, a szódabikarbónát, a vaníliás cukrot, a vajat olvasztva, és a mézet (ha szükséges megolvasztjuk) valamint a tojást. Összegyúrjuk és tésztát készítünk.
  • Lisztezett deszkán nyújtjuk. Egy kör alakú tortaformába szabjuk, körülbelül ujjnyi vastagságúra.
  • Előmelegített sütőben, 170°-on, 8-10 perc alatt megsütjük.
  • Közben elkészítjük a krémet. Két tálat használunk. Egyikben a tejszínt kemény habbá verjük, fokozatosan adagolva hozzá a habfixeket.
  • A másik tálban a mascarpone-hoz adjuk az előzőleg, 1 dl vízben felmelegített zselatint, és még melegen jól kikeverjük.
  • Hozzáadjuk a kakaóport, a vaníliás cukrot és ízlés szerint édesítjük.
  • A két tál tartalmát laza mozdulatokkal egybevegyítjük, majd a kész tésztára kenjük.
  • A tetejét csoki forgáccsal díszítjük, hűtőben tároljuk, 2-3 óra pihentetés után szeleteljük és fogyasztjuk.

Fanni Fanni

Rögtön puha palacsintatészta, ami nem ragad le, nem szakad szét, és könnyen süthető.

Igazi vitamindús őszi csemege, egy nagyon régi magyar édesség, sok jótékony hatással.

Az ünnepek egyik elengedhetetlen sütije.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Recept értékelése




Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .