Instagram

Follow Me!

Az eperszezon egyik leggyorsabb és legfinomabb édessége.

Hozzávalók 1 pohárhoz:

  • 3-4 evőkanál mascarpone
  • 1 evőkanál tejszín
  • 5-6 db nagyobb szem eper
  • ízlés szerint cukor/ édesítő/ esetleg vaníliás cukor
  • 2-3 evőkanál eper szörp
  • 1-2 evőkanál víz

Elkészítés:

Az epreket megmossuk, a csumáját eltávolítjuk és ízlés szerinti méretre vágjuk. Egy lábasba kimérünk 2-3 evőkanál eperszörpöt, amit szükség esetén vízzel hígíthatunk.

Felforraljuk és a forrásban lévő keverékhez a felaprított eprek felét hozzáadjuk, majd pár percig főzzük.

Közben a mascarpone-t ízlés szerint cukorral ízesítjük és az 1 evőkanál tejszínnel kikeverjük.

Az epreket a szörpből egy villa segítségével a pohár aljára szedjük, a mascarpone-s krémmel feltöltjük, a tetejét pedig a maradék eperrel díszítjük.

Hűtőben pihentetjük, hidegen fogyasztjuk.

Otthon ízei Otthon ízei

Igazi vitamindús őszi csemege, egy nagyon régi magyar édesség, sok jótékony hatással.

Egy tökéletesen finom répatorta recept, ha valami gyors, és kellemes süteményre vágyunk.

Kívül ropog, belül folyik az almás töltelék. Tökéletes kiegészítője lehet egy beszélgetős délutánnak.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..