Az eperszezon egyik leggyorsabb és legfinomabb édessége.
Recept megosztás
Oldal kedvelése
Előkészület: 20 percperc
Főzés/Sütés: 0 percperc
Összesen: 20 percperc
Adag: 1pohár
Hozzávalók:
3 - 4ek.mascarpone
1ek.tejszín
5 - 6dbnagyobb szem eper
ízlés szerintcukor/ édesítő/vaníliás cukor
2 - 3ek.eperszörp
1 - 2ek.víz
Elkészítés:
Az epreket megmossuk, a csumáját eltávolítjuk és ízlés szerinti méretre vágjuk. Egy lábasba kimérünk 2-3 evőkanál eperszörpöt, amit szükség esetén vízzel hígíthatunk.
Felforraljuk és a forrásban lévő keverékhez a felaprított eprek felét hozzáadjuk, majd pár percig főzzük.
Közben a mascarpone-t ízlés szerint cukorral ízesítjük és az 1 evőkanál tejszínnel kikeverjük.
Az epreket a szörpből egy villa segítségével a pohár aljára szedjük, a mascarpone-s krémmel feltöltjük, a tetejét pedig a maradék eperrel díszítjük.
Hűtőben pihentetjük, hidegen fogyasztjuk.
Fanni
megosztás
Rólam
“Tíz emberből kilenc szereti a csokoládét. A tizedik hazudik.” (John G. Tullius) Bővebben…