Tojás leves Sörben sült csirkecomb Csokis zabkeksz Besameles brokkoli Baconos sajtos twist Paradicsom krémleves Sütőtökös-almás pite Sajtot és pezsgőt kóstoltunk a VII. Magyar Sajtmustrán Diós-lisztmentes krémes

Az eperszezon egyik leggyorsabb és legfinomabb édessége.

Hozzávalók 1 pohárhoz:

  • 3-4 evőkanál mascarpone
  • 1 evőkanál tejszín
  • 5-6 db nagyobb szem eper
  • ízlés szerint cukor/ édesítő/ esetleg vaníliás cukor
  • 2-3 evőkanál eper szörp
  • 1-2 evőkanál víz

Elkészítés:

Az epreket megmossuk, a csumáját eltávolítjuk és ízlés szerinti méretre vágjuk. Egy lábasba kimérünk 2-3 evőkanál eperszörpöt, amit szükség esetén vízzel hígíthatunk.

Felforraljuk és a forrásban lévő keverékhez a felaprított eprek felét hozzáadjuk, majd pár percig főzzük.

Közben a mascarpone-t ízlés szerint cukorral ízesítjük és az 1 evőkanál tejszínnel kikeverjük.

Az epreket a szörpből egy villa segítségével a pohár aljára szedjük, a mascarpone-s krémmel feltöltjük, a tetejét pedig a maradék eperrel díszítjük.

Hűtőben pihentetjük, hidegen fogyasztjuk.

Otthon ízei Otthon ízei

Egyszerű, gyors, szinte cukor és liszt mentes csokis sütemény.

Egyszerű, mákos kelt tészta, háromszög formájában.

Mindig is nagy kedvenc volt nálunk a rizsfelfújt, azonban szerintem ez egy olyan étel, aminél nehéz eltalálni a megfelelő arányokat. Ez a recept most erre tesz egy próbált, nálunk bevált!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..