Egyszerű, könnyű desszert, amely akár az ünnepi asztalon is megállja a helyét.

Előkészület: 20 perc
Főzés/Sütés: 20 perc
Összesen: 40 perc
Adag: 4

Eszközök:

  • Szuffléforma

Hozzávalók:

A szuffléhoz:

  • 250 g túró– Kastélyosdombói sajtműhelytől 

  • 4 db tojás
  • 8 dkg cukor
  • 1 db citrom reszelt héja
  • 0,5 db citrom leve
  • 1 csipet
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 2 ek. natúr krémsajt
  • 1 kis kocka vaj

A meggyhez:

  • 50 dkg meggy
  • 15 dkg cukor
  • 1 csomag vaníliás cukor

Elkészítés:

  • A meggydzsemhez a meggyet a 15 dkg cukorral, vaníliás cukorral összekeverjük és egy kisebb edényben addig forraljuk, amíg sűrű, szirup– szerű nem lesz.
  • A szufléhoz a túrót egy szűrőn áttörjük. A tojásokat szétválasztjuk és a sárgáját 4 dkg cukorral habosra keverjük. Ehhez hozzáadjuk a krémsajtot és az előzőleg már áttört túrót. Hozzáadunk 1 csomag vaníliás cukrot, egy csipet sót, 1 citrom reszelt héját és fél citrom levét. Alaposan elkeverjük.
  • A tojásfehérjéket egy csipet sóval és 4 dkg cukorral kemény habbá verjük, óvatosan a túrós masszához forgatjuk. A szuflé formákat kivajazzuk, körben cukorral meghintjük, és a túrós masszát beletöltjük.
  • Előmelegített sütőben, 170°-on, körülbeül 15-20 perc alatt készre sütjük. Akkor van kész, amikor a szuflé egy kicsit megemelkedik, és aranysárgás színe lesz. Ha egy kicsit kihűlt, akkor egy kiskanál segítségével vágunk egy lyukat a szuflé közepébe és a már előzőleg elkészített meggyel megtöltjük, a tetejét porcukorral hintjük meg.
  • Ebből az adagból 2 szuflé készült.
    Kastélyosdombói sajtműhelyről bővebb információ:
    Weboldal:
    https://sajtmuhely.hu/
    Facebook-oldal:
    https://www.facebook.com/kastelyosdomboisajtmuhely/

 

Fanni Fanni
megosztás

Csokoládé felfújt. Nagyon csokis, nagyon krémes és nagyon finom.

Inkább egy gyümölcszseléhez hasonlít az állaga, de ízre nagyon finom.

Mutatós desszert, amely Boldog községének hagyományait erősíti.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Recept értékelése




Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .