Egyszerű, könnyű desszert, amely akár az ünnepi asztalon is megállja a helyét.

Előkészület: 20 perc
Főzés/Sütés: 20 perc
Összesen: 40 perc
Adag: 4

Eszközök:

  • Szuffléforma

Hozzávalók:

A szuffléhoz:

  • 250 g túró– Kastélyosdombói sajtműhelytől 

  • 4 db tojás
  • 8 dkg cukor
  • 1 db citrom reszelt héja
  • 0,5 db citrom leve
  • 1 csipet
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 2 ek. natúr krémsajt
  • 1 kis kocka vaj

A meggyhez:

  • 50 dkg meggy
  • 15 dkg cukor
  • 1 csomag vaníliás cukor

Elkészítés:

  • A meggydzsemhez a meggyet a 15 dkg cukorral, vaníliás cukorral összekeverjük és egy kisebb edényben addig forraljuk, amíg sűrű, szirup– szerű nem lesz.
  • A szufléhoz a túrót egy szűrőn áttörjük. A tojásokat szétválasztjuk és a sárgáját 4 dkg cukorral habosra keverjük. Ehhez hozzáadjuk a krémsajtot és az előzőleg már áttört túrót. Hozzáadunk 1 csomag vaníliás cukrot, egy csipet sót, 1 citrom reszelt héját és fél citrom levét. Alaposan elkeverjük.
  • A tojásfehérjéket egy csipet sóval és 4 dkg cukorral kemény habbá verjük, óvatosan a túrós masszához forgatjuk. A szuflé formákat kivajazzuk, körben cukorral meghintjük, és a túrós masszát beletöltjük.
  • Előmelegített sütőben, 170°-on, körülbeül 15-20 perc alatt készre sütjük. Akkor van kész, amikor a szuflé egy kicsit megemelkedik, és aranysárgás színe lesz. Ha egy kicsit kihűlt, akkor egy kiskanál segítségével vágunk egy lyukat a szuflé közepébe és a már előzőleg elkészített meggyel megtöltjük, a tetejét porcukorral hintjük meg.
  • Ebből az adagból 2 szuflé készült.
    Kastélyosdombói sajtműhelyről bővebb információ:
    Weboldal:
    https://sajtmuhely.hu/
    Facebook-oldal:
    https://www.facebook.com/kastelyosdomboisajtmuhely/

 

Fanni Fanni

A sárga túró leginkább a Hajdúságban és Szabolcs- Szatmár- Bereg megyében közkedvelt, hagyományosan a görög katolikus valláshoz kapcsolódó húsvéti étel.

Az alma mindig jó párosítás tud lenni a dióval. Ez mutatkozik meg ebben a csavart sütiben is.

Pillanatok alatt elkészülő, csupa gyümölcsös nyári hűsítő.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Recept értékelése




Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .