Dekoratív, nagyon finom, és dobozban akár 1 hétig is eláll.

Előkészület: 40 minutes
Főzés/Sütés: 30 minutes
Összesen: 1 hour 10 minutes
Adag: 8 szelet

Hozzávalók:

  • 15 dkg zabpehely
  • 25 dkg aszalt gyümölcs (szilva, sárgabarack, mazsola, füge, esetleg datolya)
  • 3 ek. méz
  • 2 ek. juharszirup
  • 50 ml almalé
  • 3 dkg dió
  • 3 dkg mandula
  • 3 dkg török mogyoró
  • 5 dkg hántolt, sótlan napraforgómag/tökmag/szezámmag
  • fél citrom leve

Elkészítés:

  • Egy száraz serpenyőben világosra pirítjuk a zabpelyhet. A magvakat egy késes aprító segítségével durvára törjük, majd ezt követően egy kicsit ezeket is megpirítjuk. Az aszalt gyümölcsöket egy kés segítségével ízlés szerinti méretűre vágjuk.
  • Miután ezzel megvagyunk,  a magvakat, a zabpelyhet és  a gyümölcsöket egy tálba elvegyítjük. Rákanalazzuk a mézet, juharszirupot, az almalevet és rácsorgatjuk a fél citrom levét. Jól összedolgozzuk, majd egy szilikonos sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük.  Ügyeljünk arra, hogy nagyon nyomkodjuk le, ne maradjon benne levegő, mert akkor szét fog esni.
  • Körülbelül 1,5 cm magasra meghagyjuk. Előmelegített sütőben, körülbelül 170°-on, nagyjából 30 percig szárítjuk, amíg el nem kezd a teteje egy kis barnás színt kapni. Miután a tepsiben kihűlt egy éles késsel szeleteljük. Az alját ízlés szerint csokiba is márthatjuk.
Fanni Fanni

Éppen annyira puha, és omlós, mint amennyire egy keksznek annak kell lennie.

Amellett, hogy finom még egészséges is.

Gyors és könnyű desszert. Nem szívja magába az olajat, hidegen és melegen is egyaránt kiváló.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük






Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .