Egy száraz serpenyőben világosra pirítjuk a zabpelyhet. A magvakat egy késes aprító segítségével durvára törjük, majd ezt követően egy kicsit ezeket is megpirítjuk. Az aszalt gyümölcsöket egy kés segítségével ízlés szerinti méretűre vágjuk.
Miután ezzel megvagyunk, a magvakat, a zabpelyhet és a gyümölcsöket egy tálba elvegyítjük. Rákanalazzuk a mézet, juharszirupot, az almalevet és rácsorgatjuk a fél citrom levét. Jól összedolgozzuk, majd egy szilikonos sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük. Ügyeljünk arra, hogy nagyon nyomkodjuk le, nemaradjonbennelevegő, mert akkor szét fog esni.
Körülbelül 1,5 cm magasra meghagyjuk. Előmelegített sütőben, körülbelül 170°-on, nagyjából 30 percig szárítjuk, amíg el nem kezd a teteje egy kis barnás színt kapni. Miután a tepsiben kihűlt egy éles késsel szeleteljük. Az alját ízlés szerint csokiba is márthatjuk.
Fanni
megosztás
Rólam
“Tíz emberből kilenc szereti a csokoládét. A tizedik hazudik.” (John G. Tullius) Bővebben…