Dekoratív, nagyon finom, és dobozban akár 1 hétig is eláll.

Előkészület: 40 perc
Főzés/Sütés: 30 perc
Összesen: 1 óra 10 perc
Adag: 8 szelet

Hozzávalók:

  • 15 dkg zabpehely
  • 25 dkg aszalt gyümölcs (szilva, sárgabarack, mazsola, füge, esetleg datolya)
  • 3 ek. méz
  • 2 ek. juharszirup
  • 50 ml almalé
  • 3 dkg dió
  • 3 dkg mandula
  • 3 dkg török mogyoró
  • 5 dkg hántolt, sótlan napraforgómag/tökmag/szezámmag
  • fél citrom leve

Elkészítés:

  • Egy száraz serpenyőben világosra pirítjuk a zabpelyhet. A magvakat egy késes aprító segítségével durvára törjük, majd ezt követően egy kicsit ezeket is megpirítjuk. Az aszalt gyümölcsöket egy kés segítségével ízlés szerinti méretűre vágjuk.
  • Miután ezzel megvagyunk,  a magvakat, a zabpelyhet és  a gyümölcsöket egy tálba elvegyítjük. Rákanalazzuk a mézet, juharszirupot, az almalevet és rácsorgatjuk a fél citrom levét. Jól összedolgozzuk, majd egy szilikonos sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük.  Ügyeljünk arra, hogy nagyon nyomkodjuk le, ne maradjon benne levegő, mert akkor szét fog esni.
  • Körülbelül 1,5 cm magasra meghagyjuk. Előmelegített sütőben, körülbelül 170°-on, nagyjából 30 percig szárítjuk, amíg el nem kezd a teteje egy kis barnás színt kapni. Miután a tepsiben kihűlt egy éles késsel szeleteljük. Az alját ízlés szerint csokiba is márthatjuk.
Fanni Fanni

Nagyon egyszerű és mutatós sütemény. Csupa csoki, ráadásul vendégvárónak is tökéletes.

Igazi őszies/télies jellegű sütemény, amely nálunk nem hiányozhat az ünnepi asztalról.

Egyszerű és nagyszerű desszert, nem csak az egészséges ételek kedvelőinek.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Recept értékelése




Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .