A zabkása egy igen laktató étel, amely reggeliként egész délelőttre energiával tölt fel. Ez a sütőtökös almás változat igazi őszi hangulatot idéz.

Előkészület: 15 perc
Főzés/Sütés: 15 perc
Összesen: 30 perc
Adag: 2

Hozzávalók:

  • 2 bögre apró szemű zabpehely
  • 1 bögre tej
  • 2 bögre víz
  • 3 ek. chia mag (elhagyható)
  • ízlés szerint cukor
  • ízlés szerint fahéj
  • 1 db közepes méretű alma reszelve
  • 1 szelet előzőleg megsütött sütőtök

Elkészítés:

  • A zabpelyhet egy magasabb falú edénybe tesszük, hozzáadjuk a tejet, és a cukrot. Folyamatos kevergetés mellett besűrűsödésig főzzük.
  • Közben az almát lereszeljük, és ízlés szerint fahéjjal megszórjuk, a sütőtököt pedig pürésítjük.
  • A már sűrűsödő zabhoz hozzáadjuk az alma és a sütőtök keverékét,  majd jó összeforraljuk.

 

Fanni Fanni

A sárga túró leginkább a Hajdúságban és Szabolcs- Szatmár- Bereg megyében közkedvelt, hagyományosan a görög katolikus valláshoz kapcsolódó húsvéti étel.

Nagyon finom túró fánk, könnyű elkészíteni, nem olajos és másnap is finom- feltéve, ha marad.

A legnépszerűbb olasz desszert könnyedén elkészíthető otthon is, így rövid idő alatt kellemesen krémes, harmonikus ízvilágú desszert kerülhet az asztalra.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Recept értékelése




Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .