Ez a különleges sütemény kiváló lehet bármilyen alkalomra, legyen az akár egy szülinap, vagy kerti-parti.

Előkészület: 1 óra
Főzés/Sütés: 0 perc
Összesen: 1 óra
Adag: 8

Eszközök:

  • 20x30-as tepsi

Hozzávalók:

A kekszes réteghez:

  • 25 dkg margarin
  • 3 - 4 ek. méz
  • 50 dkg keksz (nálunk most Gullon rostdús keksz)

A krémhez:

  • 50 dkg mascarpone
  • 1 liter Hulala tejszín
  • 2 csomag vaníliás cukor
  • ízlés szerint cukor
  • 5 csomag habfixáló
  • 2 csomag Dr. Oetker zselatin expressz

A gyümölcsös réteghez:

  • 50 dkg erdei gyümölcs mix
  • 2 csomag vaníliás cukor
  • ízlés szerint cukor
  • 1 csomag Dr. Oetker zselatin expressz

Elkészítés:

  • A kekszes réteghez a kekszet alaposan összetörjük. Hozzáadunk 3-4 evőkanál mézet és 1 db olvasztott margarint. Jól elkeverjük és a tepsi aljára lapítjuk.
  • A krémhez a Hulala tejszínt (amit előzőleg hűtőben tároltunk) felverjük, hozzáadjuk az 5 csomag habfixet. A mascarpone-hoz hozzákeverjük a vaníliás cukrot, a cukrot és hozzácsurgatjuk folyamatos keverés mellett az előzőleg elkészített zselatint. A krémet óvatosan elosztjuk, ügyelve arra, hogy egyenletes legyen.
  • A gyümölcsös réteghez a gyümölcsöket feltesszük főni a cukorral és vaníliás cukorral. Vizet külön nem adunk hozzá, mert ereszt majd magától. Puhára főzzük, és egy turmix segítségével pürésítjük. Egy szűrön keresztül átpaszírozzuk, azért, hogy a magokat kiszűrjük belőle. A zselatin fixet elkészítjük, és folyamatos kevergetés mellett a gyümölcspüréhez csurgatjuk. Hagyjuk, hogy egy kicsit kihűljön, majd a krém tetejére egyenletesen eligazítjuk.
  • Egy éjszakára hűtőbe tesszük, másnap szeleteljük.

 

Fanni Fanni

Nagyon szeretjük a kakaós csigát, ezért sűrűn előfordul nálunk.

Kívül ropogós a tészta, belül pedig puha. Jól harmonizál a dió és a baracklekvár együttese.

Jellegzetes magyar étel, amely elengedhetetlen kelléke volt a régi magyar idők ünnepi asztalainak.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Recept értékelése




Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .