Ha igazi olasz ízekre vágysz, muszáj kipróbálnod!

 

Előkészület: 40 perc
Főzés/Sütés: 30 perc
Összesen: 1 óra 10 perc
Adag: 4

Hozzávalók:

  • 60 dkg csirkemell
  • 2 doboz bébispenót
  • 30 dkg koktélparadicsom
  • 2 dl főzőtejszín
  • 10- 15 dkg parmezán
  • 2-3 gerezd fokhagyma
  • 5 dkg vaj
  • ízlés szerint
  • ízlés szerint őrölt feketebors
  • ízlés szerint petrezselyem
  • ízlés szerint oregánó

Elkészítés:

  • A csirkemellet vékony szeletekre vágjuk, sóval, borssal és oregánóval ízesítjük. Majd egy pici zsiradékon megsütjük, és egy tányérba kiszedve hagyjuk pihenni.
  • A serpenyőben felolvasztjuk a vajat, amiben megpirítjuk az előzőleg apró kockára vágott fokhagymát, majd hozzáadjuk a megmosott spenótot és a félbevágott koktélparadicsomokat is. Ezeket is sózzuk, borsozzuk.
  • Miután a zöldséges egyveleg összesült hozzáöntjük a főzőtejszínt, majd belekerül a reszelt parmezán és hagyjuk, hogy összeforrjon.
  • Az előzőleg megsütött húsokat visszahelyezzük a szószba, a tetejét még megszórjuk petrezselyemmel és parmezánnal. Egy hőálló edényben, előmelegített sütőben 170 fokon, körülbelül 20 percig sütjük.
Fanni Fanni

Gyors vacsora ötlet a csirkemell és cukkini felhasználására.

Lágy ízvilágú húsgolyó, amelyhez bármilyen köret kiválóan passzol. Az olajon megfuttatott hagyma, és a tejbe áztatott zsemle nagyon jó ízt adnak a húsgolyónak.

Fasírt, ahogyan Édesanyám készíti. Ropogós külső, puha belső. Mennyei.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Recept értékelése




Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .