Különleges ízvilágot ad a füstölt kolbász és a füstölt szalonna a csirkemellnek.
Recept megosztás
Oldal kedvelése
Előkészület: 30 percperc
Főzés/Sütés: 1 óraóra
Összesen: 1 óraóra30 percperc
Adag: 4fő
Hozzávalók:
1kgcsirkemell
1szálfüstölt kolbász
4 - 6szeletfüstölt szalonna
5 -6gerezdfokhagyma
ízlés szerintsó
ízlés szerintőrölt fekete bors
ízlés szerintételízesítő
Elkészítés:
A csirkemellet előkészítjük. Megmossuk, a bőrét leszedjük, kifilézzük, majd a közepére egy hegyes késsel akkora lyukat fúrunk, amibe bele tudjuk nyomni a kolbászt. A húst tehát megtöltjük a füstölt kolbásszal.
Ízlés szerint fűszerezzük sóval, borssal, ételízesítővel. A fokhagymából ízlés szerint 2-3 gerezdet zúzott formában a húsra kenhetünk, a maradékot pedig a húsba tűzdelhetjük apróbb darabokra vágva.
Egy zsiradékkal kikent tepsibe helyezzük, majd beborítjuk füstölt szalonnával.
Alufóliával letakarva, előmelegített sütőben körülbelül 40-50 percig sütjük 170°-on, majd a fóliát levéve további 20-30 percig pirosra sütjük.