Boldogi rózsafánk Új köntösben a Twickel Liszt borcsalád Erdélyi fokhagymás stangli Csicsóka krémleves Kolbásszal töltött karaj Sült tarja Chili Hugária Manufaktúra Karfiolpüré Vagdalthúsos melegszendvics

Különleges ízvilágot ad a füstölt kolbász és a füstölt szalonna a csirkemellnek.

Hozzávalók:

  • 1 kg csirkemell
  • 1 közepes szál füstölt kolbász
  • 4-6 szelet füstölt szalonna
  • 5-6 gerezd fokhagyma
  • ízlés szerint só
  • ízlés szerint bors
  • ízlés szerint ételízesítő

Elkészítés:

A csirkemellet előkészítjük. Megmossuk, a bőrét leszedjük, kifilézzük, majd a közepére egy hegyes késsel akkora lyukat fúrunk, amibe bele tudjuk nyomni a kolbászt. A húst tehát megtöltjük a füstölt kolbásszal.

Ízlés szerint fűszerezzük sóval, borssal, ételízesítővel. A fokhagymából ízlés szerint 2-3 gerezdet zúzott formában a húsra kenhetünk, a maradékot pedig a húsba tűzdelhetjük apróbb darabokra vágva.

Egy zsiradékkal kikent tepsibe helyezzük, majd beborítjuk füstölt szalonnával.

Alufóliával letakarva, előmelegített sütőben körülbelül 40-50 percig sütjük 170°-on, majd a fóliát levéve további 20-30 percig pirosra sütjük.

Kukoricás rizst készítettem hozzá.

Otthon ízei Otthon ízei

Hagyományos, magyaros, omlós, megunhatatlan.

A Kolbászáruháztól érkezett Örödögfark chilis kolbász és Chilipehely megadta az idei első bográcsos ételünk alapját.

Ötlet egy könnyed, nyári vacsorához, amely akár vendégvárónak is kiváló.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..