Nálunk mindenki nagyon szereti a gyorséttermi csirke szárnyakat, így megpróbáltam elkészíteni, aminek nagy sikere lett.

Előkészület: 30 perc
Főzés/Sütés: 20 perc
Összesen: 50 perc
Adag: 4

Hozzávalók:

  • 12 db csirkeszárny
  • 4 - 6 púpos ek. liszt
  • kevés víz
  • 4 - 5 ek. kukoricapehely
  • 20 dkg kukoricaliszt
  • ízlés szerint
  • ízlés szerint fokhagyma bors
  • ízlés szerint chili pehely
  • 1 csipet sütőpor

A sütéshez:

  • olaj

A ranch szósz:

  • 2 dl író
  • 1 kis csokor petrezselyem
  • 1 kis csokor snidling
  • 2 - 3 ek. majonéz
  • 2 ek. tejföl
  • 1 tk. mustár
  • ízlés szerint
  • ízlés szerint őrölt fekete bors

Elkészítés:

  • A húsokat megtisztítjuk és 2-3 darabba vágjuk. Megsózzuk.
  • A húsokat a következő masszában mártjuk meg: a liszthez hozzáadunk egy kevés vizet és csomómentesre keverjük. Egy másik tálba tesszük a kukoricalisztet, amihez apróra törjük a 4-5 evőkanál kukorica pelyhet, amit fokhagymaborssal, sóval és chili pehellyel ízesítjük. Hozzáadjuk a sütőport is.
  • A húsokat először a lisztes-vizes masszába majd a kukoricalisztbe forgatjuk, és forró olajban kisütjük.
  • Közben elkészítjük a szószt. Az íróhoz hozzáadjuk a 2-3 evőkanál majonézt, a  2 evőkanál tejfölt és simára keverjük. Sóval, borssal és mustárral ízlés szerint ízesítjük. A friss petrezselymet és snidlinget felaprítjuk és a mártáshoz keverjük.
  • Sült krumplival vagy káposztasalátával fogyasztjuk.

Fanni Fanni

A Kolbászáruháztól kapott Kisasszondi füstölt sajt ihlette a receptet. Érdemes kipróbálni.

Finom sajtos hús egyszerűen, ahogyan mi készítjük.

Rögtönzött tésztaétel készült ma nálunk, de olyan nagy sikere volt, hogy többször is el fogom készíteni.

Hozzászólások
    • Kedves Ernő és Évi!

      Nagyon örülünk, hogy ízlett, érdemes kipróbálni a többi receptet is!

      Üdvözlettel,
      Otthon ízei

    • Szuper! Örülök! 🙂

      Remélem, hogy a többi recept is elnyeri majd a tetszésedet!

      Üdv,
      Balázs

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Recept értékelése




Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .