Ha igazi olasz ízekre vágysz, muszáj kipróbálnod!

 

Előkészület: 40 perc
Főzés/Sütés: 30 perc
Összesen: 1 óra 10 perc
Adag: 4

Hozzávalók:

  • 60 dkg csirkemell
  • 2 doboz bébispenót
  • 30 dkg koktélparadicsom
  • 2 dl főzőtejszín
  • 10- 15 dkg parmezán
  • 2-3 gerezd fokhagyma
  • 5 dkg vaj
  • ízlés szerint
  • ízlés szerint őrölt feketebors
  • ízlés szerint petrezselyem
  • ízlés szerint oregánó

Elkészítés:

  • A csirkemellet vékony szeletekre vágjuk, sóval, borssal és oregánóval ízesítjük. Majd egy pici zsiradékon megsütjük, és egy tányérba kiszedve hagyjuk pihenni.
  • A serpenyőben felolvasztjuk a vajat, amiben megpirítjuk az előzőleg apró kockára vágott fokhagymát, majd hozzáadjuk a megmosott spenótot és a félbevágott koktélparadicsomokat is. Ezeket is sózzuk, borsozzuk.
  • Miután a zöldséges egyveleg összesült hozzáöntjük a főzőtejszínt, majd belekerül a reszelt parmezán és hagyjuk, hogy összeforrjon.
  • Az előzőleg megsütött húsokat visszahelyezzük a szószba, a tetejét még megszórjuk petrezselyemmel és parmezánnal. Egy hőálló edényben, előmelegített sütőben 170 fokon, körülbelül 20 percig sütjük.
Fanni Fanni
megosztás

Igazi szaftos, omlós marhahús, amely egy szelet forró, puha kenyérrel tunkolgatva a legtökéletesebb.

Ropogós bundás csirkeszárny, és a sült hagyma, apukám specialitása, aminek sosem tudok ellenállni.

Ha igazán különleges ízhatásra vágytok, és szeretitek a marhahúst, akkor mindenképp ki kell próbálnotok, ezt a szuper sörös marhasültet.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Recept értékelése




Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .