Ez előtt a recept előtt bolti lapokból készítettem a tortillát, de ezt kipróbálva eszembe sem jutna.

Előkészület: 30 minutes
Főzés/Sütés: 20 minutes
Összesen: 50 minutes
Adag: 6 db

Hozzávalók:

  • 20 dkg liszt
  • 1 csapott tk.
  • kb. 1,5 dl forró víz
  • 4 - 5 g sütőpor
  • 0,5 dl olaj

Elkészítés:

  • A lisztet egy tálba szitáljuk, hozzáadjuk a sót, a sütőport és jól elkeverjük.  A víz folyamatos adagolásával és a olaj hozzáadásával viszonylag keményebb, de könnyen kezelhető tésztát készítünk.
  • Lisztezett deszkán 6 egyenlő részre osztjuk és lisztes felületen folyamatos forgatás és lisztpótlás mellett vékony, szinte hártya szerű kerek lapokat nyújtunk.
  • Egy serpenyőt olaj hozzáadása nélkül felhevítünk és belehelyezzük a tortilla lapokat. Abból látjuk, hogy el kezdett sülni, hogy szép, hólyagos lesz. Ekkor a szélénél fogva megfordítjuk és a másik felét is megsütjük.
  • A finom töltéshez pedig érdemes átfutni guacamole-s tortilla receptjét.

Fanni Fanni

Könnyed pogácsa recept, amely még másnap is friss, fogyasztható.

Aki ezt a kenyeret kipróbálja soha többet nem akar majd boltit enni. Kellően ropogós külső, lágy belső. Tökéletes.

Könnyű, foszlós tészta, ropogós cukros-fahéjas réteg, manduladarabok.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..