Ez előtt a recept előtt bolti lapokból készítettem a tortillát, de ezt kipróbálva eszembe sem jutna.

Előkészület: 30 perc
Főzés/Sütés: 20 perc
Összesen: 50 perc
Adag: 6 db

Hozzávalók:

  • 20 dkg liszt
  • 1 csapott tk.
  • kb. 1,5 dl forró víz
  • 4 - 5 g sütőpor
  • 0,5 dl olaj

Elkészítés:

  • A lisztet egy tálba szitáljuk, hozzáadjuk a sót, a sütőport és jól elkeverjük.  A víz folyamatos adagolásával és a olaj hozzáadásával viszonylag keményebb, de könnyen kezelhető tésztát készítünk.
  • Lisztezett deszkán 6 egyenlő részre osztjuk és lisztes felületen folyamatos forgatás és lisztpótlás mellett vékony, szinte hártya szerű kerek lapokat nyújtunk.
  • Egy serpenyőt olaj hozzáadása nélkül felhevítünk és belehelyezzük a tortilla lapokat. Abból látjuk, hogy el kezdett sülni, hogy szép, hólyagos lesz. Ekkor a szélénél fogva megfordítjuk és a másik felét is megsütjük.
  • A finom töltéshez pedig érdemes átfutni guacamole-s tortilla receptjét.

Fanni Fanni

A húsvéti reggelik elmaradhatatlan kelléke.

A sütés főzés szeretete mellett, ami engem leginkább jellemez az az utazások iránti rajongás. Ennek ötvözete bújik most meg ebben az azerbajdzsáni péksütiben.

Az angol reggelik elengedhetetlen kelléke.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Recept értékelése




Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .