A hétvégi reggeli tökéletes kiegészítője lehet ez a könnyű, foszlós zsemle.

 

Előkészület: 20 perc
Főzés/Sütés: 40 perc
Pihentetés: 1 óra 30 perc
Összesen: 2 óra 30 perc
Adag: 16 db

Hozzávalók:

A tésztához:

  • 50 dkg liszt
  • 3 dl tej
  • 2 dkg élesztő
  • 2 ek. cukor
  • ízlés szerint
  • 3 - 4 ek. olíva olaj

A tetejére:

  • 1 db tojás
  • szezámmag / mák

Elkészítés:

  • A lisztet egy tálba szitáljuk, az élesztőt egy pici langyos cukros tejben felfuttatjuk majd a liszthez adjuk. Beletesszük az olívaolajat,és a sót is. A maradék langyos tej fokozatos adagolásával rugalmas tésztát készítünk.
  • Meleg helyen, letakarva kb. 1 órát kelesztjük.
  • 14-16 egyforma darabra osztjuk, és egyesével zsemlét formálunk belőlük. Egy kivajazott formába tesszük őket egymáshoz közel.
  • Újabb fél órát kelni hagyjuk, majd a tetejüket tojássárgájával megkenjük, megszórjuk mákkal vagy szezámmaggal.
  • Előmelegített sütőben, kb. 35-45 perc alatt, 180°-on aranybarnára sütjük.
Fanni Fanni

Puha kakaós csiga, ami másnap is nagyon finom marad, nem szárad ki, így bátran készíthetünk nagyobb adagot is.

Gyors, mutatós vendégváró, ha hirtelen kell valamit készítened.

Sajtostallér recept, sajtostallér sütőhöz.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Recept értékelése




Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .