A hétvégi reggeli tökéletes kiegészítője lehet ez a könnyű, foszlós zsemle.

 

Előkészület: 20 perc
Főzés/Sütés: 40 perc
Pihentetés: 1 óra 30 perc
Összesen: 2 óra 30 perc
Adag: 16 db

Hozzávalók:

A tésztához:

  • 50 dkg liszt
  • 3 dl tej
  • 2 dkg élesztő
  • 2 ek. cukor
  • ízlés szerint
  • 3 - 4 ek. olíva olaj

A tetejére:

  • 1 db tojás
  • szezámmag / mák

Elkészítés:

  • A lisztet egy tálba szitáljuk, az élesztőt egy pici langyos cukros tejben felfuttatjuk majd a liszthez adjuk. Beletesszük az olívaolajat,és a sót is. A maradék langyos tej fokozatos adagolásával rugalmas tésztát készítünk.
  • Meleg helyen, letakarva kb. 1 órát kelesztjük.
  • 14-16 egyforma darabra osztjuk, és egyesével zsemlét formálunk belőlük. Egy kivajazott formába tesszük őket egymáshoz közel.
  • Újabb fél órát kelni hagyjuk, majd a tetejüket tojássárgájával megkenjük, megszórjuk mákkal vagy szezámmaggal.
  • Előmelegített sütőben, kb. 35-45 perc alatt, 180°-on aranybarnára sütjük.
Fanni Fanni

Aki ezt a kenyeret kipróbálja soha többet nem akar majd boltit enni. Kellően ropogós külső, lágy belső. Tökéletes.

Finom, puha csiga egy meglehetősen krémes öntettel.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Recept értékelése




Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .