A karalábés ételek kedvelőinek. Igazi téli csemege, csupa vitaminbomba.

Előkészület: 30 perc
Főzés/Sütés: 30 perc
Összesen: 1 óra
Adag: 4

Hozzávalók:

  • 5 - 6 db közepes, zsenge karalábé
  • 1 db nagyobb fej vöröshagyma
  • ízlés szerint
  • ízlés szerint őrölt fekete bors
  • ízlés szerint őrölt piros paprika
  • ízlés szerint ételízesítő
  • 3 - 4 gerezd fokhagyma
  • tejföl
  • reszelt sajt
  • olaj

Elkészítés:

  • A karalábékat meghámozzuk és a közepét egy kés illetőleg egy kiskanál segítségével kikaparjuk. A karalábékat a kikapart résszel együtt, ételízesítős vízben félpuhára főzzük.
  • A hagymát megtisztítjuk, apró kockákra vágjuk és egy serpenyőben, egy evőkanálnyi olíva olajon megfuttatjuk. Hozzáadunk 2 gerezd apróra vágott fokhagymát is.
  • A csirkemellet apró kockára vágjuk és a hagymához adjuk. Sóval, borssal és egy pici ételízesítővel fűszerezzük.  Hagyjuk, hogy elfője a levét és puhára pároljuk. A végén megszórjuk egy csipet őrölt pirospaprikával.
  • Egy tepsit vékonyan kikenünk zsiradékkal és a karalábékat belefektetjük, majd megtöltjük a már előre elkészített töltelékkel. A tetejét fokhagymával és sóval ízesített tejföllel csurgatjuk le, majd megszórjuk reszelt sajttal.  Az el nem használt karalábé darabokat a megtöltött karalábék mellé  fektethetjük a tepsibe, azok is szépen meg fognak sülni.
  • Körülbelül 35 perc alatt picit pirultra sütjük.
  • Melegen és hidegen egyaránt fogyaszthatjuk.

Megjegyzés:

A kikapart karalábé belsejéből hozzákeverünk egy picit a húshoz.
(Igény szerint)

 

Fanni Fanni

Ha egy pikáns ragura vágyunk, ami más, mint a megszokott pörkölt, akkor érdemes elkészíteni.

Egyszerűen elkészíthető különleges fogás, nagyon jól ropog a külseje, belül pedig finom, puha marad.

Ennek a húsnak aztán meg vannak tömve a zsebei.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Recept értékelése




Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .