A karalábés ételek kedvelőinek. Igazi téli csemege, csupa vitaminbomba.

Előkészület: 30 perc
Főzés/Sütés: 30 perc
Összesen: 1 óra
Adag: 4

Hozzávalók:

  • 5 - 6 db közepes, zsenge karalábé
  • 1 db nagyobb fej vöröshagyma
  • ízlés szerint
  • ízlés szerint őrölt fekete bors
  • ízlés szerint őrölt piros paprika
  • ízlés szerint ételízesítő
  • 3 - 4 gerezd fokhagyma
  • tejföl
  • reszelt sajt
  • olaj

Elkészítés:

  • A karalábékat meghámozzuk és a közepét egy kés illetőleg egy kiskanál segítségével kikaparjuk. A karalábékat a kikapart résszel együtt, ételízesítős vízben félpuhára főzzük.
  • A hagymát megtisztítjuk, apró kockákra vágjuk és egy serpenyőben, egy evőkanálnyi olíva olajon megfuttatjuk. Hozzáadunk 2 gerezd apróra vágott fokhagymát is.
  • A csirkemellet apró kockára vágjuk és a hagymához adjuk. Sóval, borssal és egy pici ételízesítővel fűszerezzük.  Hagyjuk, hogy elfője a levét és puhára pároljuk. A végén megszórjuk egy csipet őrölt pirospaprikával.
  • Egy tepsit vékonyan kikenünk zsiradékkal és a karalábékat belefektetjük, majd megtöltjük a már előre elkészített töltelékkel. A tetejét fokhagymával és sóval ízesített tejföllel csurgatjuk le, majd megszórjuk reszelt sajttal.  Az el nem használt karalábé darabokat a megtöltött karalábék mellé  fektethetjük a tepsibe, azok is szépen meg fognak sülni.
  • Körülbelül 35 perc alatt picit pirultra sütjük.
  • Melegen és hidegen egyaránt fogyaszthatjuk.

Megjegyzés:

A kikapart karalábé belsejéből hozzákeverünk egy picit a húshoz.
(Igény szerint)

 

Fanni Fanni

Egyszerű és nagyszerű.

Az egyik kedvenc paradicsomos ételünk.

Rögtönzött tésztaétel készült ma nálunk, de olyan nagy sikere volt, hogy többször is el fogom készíteni.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Recept értékelése




Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .