Lágy ízvilágú húsgolyó, amelyhez bármilyen köret kiválóan passzol. Az olajon megfuttatott hagyma, és a tejbe áztatott zsemle nagyon jó ízt adnak a húsgolyónak.

Előkészület: 20 perc
Főzés/Sütés: 30 perc
Összesen: 50 perc
Adag: 18 db

Hozzávalók:

  • 30 - 40 dkg darálthús
  • 1 fej vöröshagyma
  • 2 - 3 gerezd fokhagyma
  • 1 - 1,5 db zsemle
  • 1 - 2 dl tej
  • ízlés szerint őrölt fekete bors
  • ízlés szerint
  • olaj a sütéshez

Elkészítés:

  • A hagymát apró kockára vágjuk és egy kevés olajon megfuttatjuk. Közben a zsemlét tejbe áztatjuk.
  • A húst ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, és hozzáadjuk a zúzott fokhagymát is. Hozzáadjuk a tojást, a megfuttatott hagymát, és az előzőleg teje áztatott, kinyomkodott zsemlét. Jól összegyúrjuk.
  • Közben olajat hevítünk, körülbelül annyit, hogy félig ellepje majd a golyókat.
  • Ízlés szerinti golyókat formálunk, és forró olajban, pirosra sütjük.
Fanni Fanni

Finom sajtos hús egyszerűen, ahogyan mi készítjük.

Sajtkrémes bundában sült hús, amely kívül picit roppan, de belül omlós, puha hús lapul.

Ötlet a csirkebőr, illetőleg a háj felhasználásához.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Recept értékelése




Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .