A mozzarella és a paradicsom együttese nagyon jól harmonizál, amely megmutatkozik ebben a levesben is.

Előkészület: 20 perc
Főzés/Sütés: 20 perc
Összesen: 40 perc
Adag: 2

Hozzávalók:

A leveshez:

  • 5 dl paradicsomlé
  • 2 dl víz
  • 1 zacskó mozzarella
  • 2 ek. liszt
  • pici olaj
  • ízlés szerint
  • ízlés szerint őrölt fekete bors
  • ízlés szerint ételízesítő
  • ízlés szerint fokhagyma
  • ízlés szerint őrölt kömény
  • ízlés szerint bazsalikom

A levesbetéthez:

  • liszt
  • 1 db tojás

Elkészítés:

  • A  2 evőkanál lisztből egy pici olaj hozzáadásával világos rántást készítünk. Felöntjük a paradicsomlével, amit felhígítunk  2 dl vízzel.
  • Ízlés szerint fűszerezzük sóval, borssal, köménnyel, fokhagymával, ételízesítővel és friss bazsalikommal.
  • Levesbetétként  reszelt tésztát készítünk. Ehhez az egy tojásból sóval és a szükséges liszt hozzáadásával kemény tésztát készítünk, amit reszelő segítségével a  forró leveshez adunk.
  • A mozzarelláról a vizet leöntjük és szintén egy reszelő segítségével a leveshez adjuk.
  • Jól összeforraljuk.
  • Tálaláskor reszelt sajttal hinthetjük meg.

 

Fanni Fanni

A saláta leves igen megosztó dolog. Valaki vagy nagyon szereti, vagy pedig nem tud megbarátkozni vele. Mi az utóbbi kategóriába tartozunk, de mindenkinek érdemes egyszer kipróbálni.

Egyszerű burgonyás étel, amely magában is csemege lehet.

A mexikói konyhák elengedhetetlen fogása, azték eredetű étel: avokádókrém.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Recept értékelése




Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .