A mozzarella és a paradicsom együttese nagyon jól harmonizál, amely megmutatkozik ebben a levesben is.

Előkészület: 20 minutes
Főzés/Sütés: 20 minutes
Összesen: 40 minutes
Adag: 2

Hozzávalók:

A leveshez:

  • 5 dl paradicsomlé
  • 2 dl víz
  • 1 zacskó mozzarella
  • 2 ek. liszt
  • pici olaj
  • ízlés szerint
  • ízlés szerint őrölt fekete bors
  • ízlés szerint ételízesítő
  • ízlés szerint fokhagyma
  • ízlés szerint őrölt kömény
  • ízlés szerint bazsalikom

A levesbetéthez:

  • liszt
  • 1 db tojás

Elkészítés:

  • A  2 evőkanál lisztből egy pici olaj hozzáadásával világos rántást készítünk. Felöntjük a paradicsomlével, amit felhígítunk  2 dl vízzel.
  • Ízlés szerint fűszerezzük sóval, borssal, köménnyel, fokhagymával, ételízesítővel és friss bazsalikommal.
  • Levesbetétként  reszelt tésztát készítünk. Ehhez az egy tojásból sóval és a szükséges liszt hozzáadásával kemény tésztát készítünk, amit reszelő segítségével a  forró leveshez adunk.
  • A mozzarelláról a vizet leöntjük és szintén egy reszelő segítségével a leveshez adjuk.
  • Jól összeforraljuk.
  • Tálaláskor reszelt sajttal hinthetjük meg.

 

Fanni Fanni

Az egyszerű rántott gomba helyett érdemes kipróbálni a juhtúrós változatot is.

A vasárnap nem maradhat húsleves nélkül.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .