Instagram

Follow Me!

A mozzarella és a paradicsom együttese nagyon jól harmonizál, amely megmutatkozik ebben a levesben is.

Hozzávalók:

A leveshez:
  • 5 dl paradicsomlé
  • 2 dl víz
  • 1 zacskó mozzarella
  • 2 evőkanál liszt
  • egy pici olaj
  • ízlés szerint só
  • ízlés szerint őrölt fekete bors
  • ízlés szerint ételízesítő
  • ízlés szerint fokhagyma
  • ízlés szerint őrölt kömény
  • ízlés szerint bazsalikom
A levesbetéthez:
  • 1 tojás
  • liszt

Elkészítés:

A  2 evőkanál lisztből egy pici olaj hozzáadásával világos rántást készítünk. Felöntjük a paradicsomlével, amit felhígítunk  2 dl vízzel.

Ízlés szerint fűszerezzük sóval, borssal, köménnyel, fokhagymával, ételízesítővel és friss bazsalikommal.

Tipp: levesbetétként  reszelt tésztát készítünk. Ehhez az egy tojásból sóval és a szükséges liszt hozzáadásával kemény tésztát készítünk, amit reszelő segítségével a  forró leveshez adunk.

A mozzarelláról a vizet leöntjük és szintén egy reszelő segítségével a leveshez adjuk.

Jól összeforraljuk.

Tálaláskor reszelt sajttal hinthetjük meg.

Otthon ízei Otthon ízei

Mi mindig fokhagymásan készítjük a krumplipürét. Feldobja az ízét, és mennyei az illata.

Kiadós köret, amely nem csak sültekhez, hanem ragukhoz is kiváló.

Gyors, könnyű nyári étel, az egyik kedvenc vacsoránk, amit szívesen fogyasztunk a kertben ücsörögve nyári estéken.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..