A mozzarella és a paradicsom együttese nagyon jól harmonizál, amely megmutatkozik ebben a levesben is.

Előkészület: 20 perc
Főzés/Sütés: 20 perc
Összesen: 40 perc
Adag: 2

Hozzávalók:

A leveshez:

  • 5 dl paradicsomlé
  • 2 dl víz
  • 1 zacskó mozzarella
  • 2 ek. liszt
  • pici olaj
  • ízlés szerint
  • ízlés szerint őrölt fekete bors
  • ízlés szerint ételízesítő
  • ízlés szerint fokhagyma
  • ízlés szerint őrölt kömény
  • ízlés szerint bazsalikom

A levesbetéthez:

  • liszt
  • 1 db tojás

Elkészítés:

  • A  2 evőkanál lisztből egy pici olaj hozzáadásával világos rántást készítünk. Felöntjük a paradicsomlével, amit felhígítunk  2 dl vízzel.
  • Ízlés szerint fűszerezzük sóval, borssal, köménnyel, fokhagymával, ételízesítővel és friss bazsalikommal.
  • Levesbetétként  reszelt tésztát készítünk. Ehhez az egy tojásból sóval és a szükséges liszt hozzáadásával kemény tésztát készítünk, amit reszelő segítségével a  forró leveshez adunk.
  • A mozzarelláról a vizet leöntjük és szintén egy reszelő segítségével a leveshez adjuk.
  • Jól összeforraljuk.
  • Tálaláskor reszelt sajttal hinthetjük meg.

 

Fanni Fanni
megosztás

Sajtosan krémes, kellően roppanó zöldségek és ropogós sajtsapka.

Kedvenc zöldségeim egyike, mely rántva is kiváló.

Az egyik kedvenc gombánk, amely rántva is kiváló.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Recept értékelése




Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .