A mozzarella és a paradicsom együttese nagyon jól harmonizál, amely megmutatkozik ebben a levesben is.
Recept megosztás
Oldal kedvelése
Előkészület: 20 percperc
Főzés/Sütés: 20 percperc
Összesen: 40 percperc
Adag: 2fő
Hozzávalók:
A leveshez:
5dl paradicsomlé
2dlvíz
1zacskómozzarella
2ek.liszt
piciolaj
ízlés szerintsó
ízlés szerintőrölt fekete bors
ízlés szerintételízesítő
ízlés szerintfokhagyma
ízlés szerintőrölt kömény
ízlés szerintbazsalikom
A levesbetéthez:
liszt
1dbtojás
só
Elkészítés:
A 2 evőkanál lisztből egy pici olaj hozzáadásával világos rántást készítünk. Felöntjük a paradicsomlével, amit felhígítunk 2 dl vízzel.
Ízlés szerint fűszerezzük sóval, borssal, köménnyel, fokhagymával, ételízesítővel és friss bazsalikommal.
Levesbetétként reszelt tésztát készítünk. Ehhez az egy tojásból sóval és a szükséges liszt hozzáadásával kemény tésztát készítünk, amit reszelő segítségével a forró leveshez adunk.
A mozzarelláról a vizet leöntjük és szintén egy reszelő segítségével a leveshez adjuk.
Jól összeforraljuk.
Tálaláskor reszelt sajttal hinthetjük meg.
Fanni
megosztás
Rólam
“Tíz emberből kilenc szereti a csokoládét. A tizedik hazudik.” (John G. Tullius) Bővebben…