Tökéletes, könnyű étel egy meleg nyári estén, akár 2 pohár hideg bor társaságában.

Előkészület: 30 perc
Főzés/Sütés: 30 perc
Összesen: 1 óra
Adag: 4

Hozzávalók:

  • 2 db közepes méretű cukkini (kb. 30 "pálcányi"

A forgatáshoz:

  • liszt

A sütéshez:

  • olaj

A masszához:

  • 7 - 8 dkg liszt
  • 1 csapott tk.
  • 0,5 - 1 dl tej
  • 1 ek. olaj
  • 1 tk. sütőpor
  • 1 db tojás

Elkészítés:

  • A cukkíniket megmossuk, a végeit levágjuk és „pálcákra”, hosszú vékonyabb csíkokra szeleteljük. Szárazra töröljük.
  • A masszához a hozzávalókat egy tálban jól elkeverjük. A cukkíni csíkokat először lisztbe, majd a masszába forgatjuk.
  • Bő olajban aranybarnára sütjük.

Megjegyzés:

Én fokhagymás tejfölt készítettem hozzá.
Fanni Fanni

A kerti grillezések elmaradhatatlan kelléke.

Kiadós köret, amely nem csak sültekhez, hanem ragukhoz is kiváló.

Selymes, laktató és ízletes tészta. Jól harmonizál a pesztó és a cukkíni együttese.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Recept értékelése




Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .