Felhasználási ötlet, a tökkel készült ételek kedvelőinek.

Előkészület: 20 perc
Főzés/Sütés: 30 perc
Összesen: 50 perc
Adag: 4

Hozzávalók:

  • 3 - 4 db zsenge cukkini
  • 2 db vöröshagyma
  • ízlés szerint őrölt fekete bors
  • ízlés szerint
  • ízlés szerint ételízesítő
  • ízlés szerint majoránna
  • 1 nagy pohár tejföl
  • 1 ek. liszt
  • zsiradék

Elkészítés:

  • A hagymát apró kockára vágjuk és olajon üvegesre dinszteljük. A cukkinit felaprítjuk, a hagymához adjuk és fedő alatt puhára pároljuk.
  • Hozzáadjuk az apróra vágott fokhagymát. Sóval, borssal, ételízesítővel, majoránnával ízesítjük. 1 evőkanál liszt segítségével besűrítjük és hozzákeverjük a tejfölt majd összeforraljuk.
Fanni Fanni
megosztás

A dödölle egy tipikus, hagyományos zalai étel, ami önmagában is nagyon finom, de előszeretettel fogyasztják akár köretként is raguk mellé.

Egy klasszikus francia étel, omlós tésztával és gazdag töltelékkel.

Mi mindig fokhagymásan készítjük a krumplipürét. Feldobja az ízét, és mennyei az illata.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Recept értékelése




Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .