Kiváló helyettesítője lehet a hétköznapi krumplipürének, ha valami izgalmasra vágyunk.

Előkészület: 20 perc
Főzés/Sütés: 20 perc
Összesen: 40 perc
Adag: 4

Hozzávalók:

  • 3 db nagyobb batáta
  • ízlés szerint ételízesítő
  • ízlés szerint
  • ízlés szerint őrölt fekete bors
  • 5 dkg vaj
  • kb. 1 - 1,5 dl tejszín

Elkészítés:

  • A batátát megtisztítjuk, megmossuk és apró kockákra vágjuk.
  • Egy lábasban feltesszük főni, annyi vízben, amennyi ellepi őket. A főzővízhez egy csipet sót is adunk. Közepes lángon, fedő alatt addig főzzük, amíg jól meg nem puhulnak.
  • Ha megpuhultak, akkor leszűrjük, és egy krumplinyomó/törő vagy pedig egy villa segítségével jól összetörjük.
  • Ízlés szerint fűszerezzük sóval, borssal.
  • Majd végül hozzákeverjük a tejszínt és a vajat.

Fanni Fanni

Szokás mondani, hogy a magyar emberek mindent kirántanak. Tagadhatatlan, hiszen a zöldbabbal is ez történt.

Az édesburgonya krémes állaga nagyon jól harmonizál a sajtok összességével és a friss zöldségekkel a tetején.

Sajtosan krémes, kellően roppanó zöldségek és ropogós sajtsapka.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Recept értékelése




Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .