Mindig is nagy kedvenc volt nálunk a rizsfelfújt, azonban szerintem ez egy olyan étel, aminél nehéz eltalálni a megfelelő arányokat. Ez a recept most erre tesz egy próbált, nálunk bevált!

Előkészület: 30 perc
Főzés/Sütés: 30 perc
Összesen: 1 óra
Adag: 6

Hozzávalók:

  • 2 bögre kerek szemű rizs (a bögre űrtartalma nálam kb. 4,5-5 dl)
  • 2 bögre tej
  • 1,5 bögre víz
  • 5 dkg vaj
  • 2 csomag vaníliás cukor
  • 1 db kezelten citrom reszelt héja
  • 1 db citrom leve
  • 4 db tojás
  • ízlés szerint cukor

A tepsi kikenéséhez:

  • margarin
  • zsemlemorzsa

A tetejére:

  • ízlés szerinti öntet, szörp, porcukor, nutella…
  • nálam Mayer fekete ribizlis szörp

Elkészítés:

  • A rizsből a tejjel ízlés szerinti cukor hozzáadásával tejberizst készítünk. Amikor kellő mértékben megpuhul, és besűrűsödik, akkor a vajat is belekeverjük és hagyjuk, hogy teljesen kihűljön. (Szükség szerint főzés közben a folyadékot pótolhatjuk.)
  • Közben a citrom héját lereszeljük, levét kifacsarjuk. A tojások sárgáját pedig a vaníliás cukorral habosra keverjük. Ezeket a kihűlt rizshez adjuk. A tojásfehérjék kemény habbá verjük, majd óvatosan beforgatjuk a rizses masszába.
  • Egy 20x30cm-es tepsit kikenünk margarinnal, vékonyan megszúrjuk zsemlemorzsával, és eligazítjuk benne a masszát.
  • Előmelegített sütőben, 160 °-on, körülbelül 20-25 perc alatt világosra sütjük. A szeleteléssel várunk, míg kihűl, mert így tudunk szép, ízléses szeleteket vágni.
  • Tálaláskor ízlés szerint porcukorral, szörppel, nutellával kínáljuk.

Fanni Fanni

Egyszerű, de nagyszerű süti, ami mindig nagy sikert arat.

Igazi vitamindús őszi csemege, egy nagyon régi magyar édesség, sok jótékony hatással.

Egyszerű, hagyományos sütemény, amely a legtöbb családnál ékesíti az ünnepi asztalokat.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Recept értékelése




Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .