Instagram

Follow Me!

Mindig is nagy kedvenc volt nálunk a rizsfelfújt, azonban szerintem ez egy olyan étel, aminél nehéz eltalálni a megfelelő arányokat. Ez a recept most erre tesz egy próbált, nálunk bevált!

Hozzávalók :

  • 2 bögre kerek szemű rizs (a bögre űrtartalma nálam kb 4,5-5 dl)
  • 2 bögre tej
  • 1,5 bögre víz
  • 5 dkg vaj
  • 2 csomag vaníliás cukor
  • 1 kezeletlen citrom reszelt héja
  • 1 citrom leve
  • 4 db tojás
  • ízlés szerint cukor
A tepsi kikenéséhez:
  • margarin
  • zsemlemorzsa
A tetejére:
  • ízlés szerinti öntet, szörp, porcukor, nutella…
  • nálam Mayer fekete ribizlis szörp

Elkészítés:

A rizsből a tejjel ízlés szerinti cukor hozzáadásával tejberizst készítünk. Amikor kellő mértékben megpuhul, és besűrűsödik, akkor a vajat is belekeverjük és hagyjuk, hogy teljesen kihűljön. (Szükség szerint főzés közben a folyadékot pótolhatjuk.)

Közben a citrom héját lereszeljük, levét kifacsarjuk. A tojások sárgáját pedig a vaníliás cukorral habosra keverjük. Ezeket a kihűlt rizshez adjuk. A tojásfehérjék kemény habbá verjük, majd óvatosan beforgatjuk a rizses masszába.

Egy 20x30cm-es tepsit kikenünk margarinnal, vékonyan megszúrjuk zsemlemorzsával, és eligazítjuk benne a masszát.

Előmelegített sütőben, 160 °-on, körülbelül 20-25 perc alatt világosra sütjük. A szeleteléssel várunk, míg kihűl, mert így tudunk szép, ízléses szeleteket vágni.

Tálaláskor ízlés szerint porcukorral, szörppel, nutellával kínáljuk.

Otthon ízei Otthon ízei

Az alma mindig jó párosítás tud lenni a dióval. Ez mutatkozik meg ebben a csavart sütiben is.

Anyukám specialitása a sajttorta. Ezek közül az egyik kedvencünk a barackos változat.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..