Csokis palacsinta, diós- pudingos töltelékkel.

Előkészület: 20 perc
Főzés/Sütés: 20 perc
Összesen: 40 perc
Adag: 3

Hozzávalók:

A tésztához:

  • 12 púpos ek. liszt
  • 1 ek. cukor
  • ízlés szerint kakaópor
  • 3 db nagyobb tojás
  • 2 csomag vaníliás cukor
  • 50 ml olaj
  • 1 csipet
  • 4 dl tej
  • 1 dl szódavíz

A töltelékhez:

  • 1 csomag vaníliás pudingpor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 2 ek. cukor
  • 4 dl tej
  • 3 - 4 ek. darált dió

Elkészítés:

  • A 3 tojáshoz hozzáadjuk az 1 evőkanál cukrot, a 2 csomag vaníliás cukrot, a csipet sót és jól elkeverjük.
  • A tojásos keverékhez apránként hozzáadjuk a lisztet, a kakaóport és folyamatosan adagolva lassanként a tejet és a szódát is. Végül hozzáöntjük az 50 milliliter olajat.
  • A bekevert tésztát körülbelül 20 percig állni hagyjuk,  majd kiolajozott serpenyőben közepes lángon kisütjük.
  • A töltelékhez 1 csomag vaníliás pudingport 2 evőkanál cukorral, 1 csomag vaníliás cukorral 4 dl tejben megfőzünk. Hozzákeverünk 3-4 evőkanál darált diót, és ezzel töltjük meg a palacsintákat.
  • Tálaláskor csokival csurgathatjuk le, vagy pedig tejszínhabban díszíthetjük.

 

Fanni Fanni

Egyszerű és nagyszerű desszert, nem csak az egészséges ételek kedvelőinek.

Dekoratív, mutatós, egyszerű elkészíteni, lisztmentes és nagyon finom!

Az alma mindig jó párosítás tud lenni a dióval. Ez mutatkozik meg ebben a csavart sütiben is.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Recept értékelése




Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .