Csokis palacsinta, diós- pudingos töltelékkel.

Előkészület: 20 perc
Főzés/Sütés: 20 perc
Összesen: 40 perc
Adag: 3

Hozzávalók:

A tésztához:

  • 12 púpos ek. liszt
  • 1 ek. cukor
  • ízlés szerint kakaópor
  • 3 db nagyobb tojás
  • 2 csomag vaníliás cukor
  • 50 ml olaj
  • 1 csipet
  • 4 dl tej
  • 1 dl szódavíz

A töltelékhez:

  • 1 csomag vaníliás pudingpor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 2 ek. cukor
  • 4 dl tej
  • 3 - 4 ek. darált dió

Elkészítés:

  • A 3 tojáshoz hozzáadjuk az 1 evőkanál cukrot, a 2 csomag vaníliás cukrot, a csipet sót és jól elkeverjük.
  • A tojásos keverékhez apránként hozzáadjuk a lisztet, a kakaóport és folyamatosan adagolva lassanként a tejet és a szódát is. Végül hozzáöntjük az 50 milliliter olajat.
  • A bekevert tésztát körülbelül 20 percig állni hagyjuk,  majd kiolajozott serpenyőben közepes lángon kisütjük.
  • A töltelékhez 1 csomag vaníliás pudingport 2 evőkanál cukorral, 1 csomag vaníliás cukorral 4 dl tejben megfőzünk. Hozzákeverünk 3-4 evőkanál darált diót, és ezzel töltjük meg a palacsintákat.
  • Tálaláskor csokival csurgathatjuk le, vagy pedig tejszínhabban díszíthetjük.

 

Fanni Fanni

Egy tökéletesen finom répatorta recept, ha valami gyors, és kellemes süteményre vágyunk.

A fánk az egyike a legkényesebb kelttésztáknak, mind a kelesztés, mind pedig a tészta összeállítás tekintetében. Ez a recept tökéletes fánkhoz vezet minket, ha pontosan betartjuk a leírtakat.

Kellemesen érződik a banán különleges, édes íze, amellett, hogy bársonyos, nem túl tolakodó.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Recept értékelése




Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .