A tetején a grillázs nagyon jól harmonizál a sütemény krémességével.

Előkészület: 30 perc
Főzés/Sütés: 30 perc
Összesen: 1 óra
Adag: 10 szelet

Hozzávalók:

A lapokhoz:

  • 10 db tojás fehérje
  • 25 dkg porcukor
  • 1 csepp citromlé
  • 4 ek. liszt
  • 30 dkg darált dió
  • 7 g szalakáli
  • 1 csomag vaníilás cukor

A krémhez:

  • 2 csomag vaníliás pudingpor
  • 5 dl tej
  • 15 dkg porcukor
  • 10 db tojás sárgája
  • 2 csomag vaníliás cukor
  • 15 dkg darált dió
  • 10 dkg vaj
  • ízlés szerint vaníliás cukor

A tetejére:

  • 1 marék aprított dió
  • 15 dkg cukor

Elkészítés:

  • A  tojásokat szétválasztjuk, a fehérjét a porcukor és pár csepp citromé hozzáadásával kemény habbá verjük. Hozzászitáljuk a lisztet, a szalakálit, beletesszük a darált diót és laza mozdulatokkal jól összekeverjük.
  • A masszát 4 részre osztjuk, és sütőpapírral bélelt tepsibe 4 lapot sütünk. A sütéshez én egy nagyobb gáztepsit használtam. 2 adagban sütöttem ki a lapokat, majd mindkettőt megfeleztem.
  • 170°-on, előmelegített sütőben, körülbelül 10 perc alatt készre sülnek.
  • Közben elkészítjük a krémet. Vízgőzt készítünk elő, amely felett a tojássárgáját a 15 dkg porcukorral és a vaníliás cukorral jól kikeverjük. Addig keverjük míg ki nem fehéredik, majd kihűtjük.
  • A vaníliás pudingport ízlés szerinti cukor hozzáadásával megfőzzük a fél liter tejben, kihűtjük.
  • A sütemény tetejére grillázs került, amihez 15 dkg cukrot aprított dióval felolvasztunk. Olajozott alufóliára teszünk, és kihűtünk. Ha kihűlt, egy klopfoló segítségével apróra törjük.
  • Ha a pudingpor kihűlt belekeverjük a vajat, majd a gőz fölött elkészített tojássárgáját és darát diót.
  • A süteményt a következőképp állítjuk össze: a lapokat megkenjük a krémmel, ügyelve arra, hogy a tetejére is maradjon egy kevés. A rétegezést tehát krémmel fejezzük be. Erre azért van szükség, hogy megtapadjon rajta a grillázs. A tetejét tehát megszórjuk az apróra tört grillázzsal.
  • Másnap szeleteljük és fogyasztjuk.

Fanni Fanni

A sokak által mumusként kezelt népszerű étel általam sűrűn készített változata.

Kiadós reggeli a hét bármelyik napjára.

Kellemesen érződik a banán különleges, édes íze, amellett, hogy bársonyos, nem túl tolakodó.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Recept értékelése




Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .