Nem túl egyszerű, de annál finomabb, csupa csokis sütemény. A barátom kedvence, így gyakran készül nálunk.

Előkészület: 30 perc
Főzés/Sütés: 1 óra
Összesen: 1 óra 30 perc
Adag: 1 tepsi (30x35-ös cm)

Hozzávalók:

A tésztához:

  • 55 dkg liszt
  • 8 - 10 dkg margarin
  • 12 dkg porcukor
  • 2,5 dl tej
  • 1 csomag szalakáli

A krémhez:

  • 10 dl 3,6-os tej
  • 3 csomag vaníliás cukor
  • 5 ek. cukrozatlan kakaópor
  • 30 dkg cukor
  • 6 - 7 púpos ek. liszt
  • 5 dkg margarin

A tetejére:

  • olvasztott étcsokoládé

Elkészítés:

  • A lisztet egy tálba szitáljuk, hozzáadjuk  a hideg margarint és azzal elmorzsoljuk. A szalakálit tejben elkeverjük és a cukorral együtt a lisztes keverékhez adjuk. Annyira gyúrjuk össze, hogy körülbelül közepes rugalmasságú, jól nyújtható tésztát kapjunk.
  • Az elkészült tésztát 6 egyenlő részre osztjuk, amelyből 6 cipót formálunk. A lapokat egyesével kinyújtjuk és a tepsi hátulján egy sütőpapír segítségével 180°-on, 8-10 perc alatt készre sütjük.
  • Sütés előtt a tetejét villával megszurkáljuk, elősegítve ezzel azt, hogy a lap ne hólyagosodjon fel.
  • Miután a lapokat kisütöttük a krém készítése következik.
  • Egy keverőtálba kimérjük a lisztet, a cukrot, a kakaóport, a vaníliás cukrot, majd hozzáöntünk 2 dl tejet és jól- csomómentesre elkeverjük.
  • Az 1 liter tejből megmaradt 8 dl-t feltesszük a tűzhelyre egy edénybe forrni. Amikor a tej elkezd melegedni, tehát langyosodni, akkor hozzákeverjük az előzőleg már elkészített kakaós masszát és a krémet sűrűre főzzük.
  • Miután besűrűsödött, a tűzhelyről félrehúzva laza mozdulatokkal belekeverjük a még forró krémbe a margarint.
  • A krémet hagyjuk egy picit hűlni, de még meleg krémmel kenjük meg a lapokat.  Hagyjuk puhulni.
  • A tetejét porcukorral szórjuk meg, vagy pedig olvasztott csokival öntjük le.

Fanni Fanni
megosztás

Egy tökéletesen finom répatorta recept, ha valami gyors, és kellemes süteményre vágyunk.

Gyorsan elkészülő, isteni finom, hűsítő desszert. Nálunk nincs családi ünneplés e nélkül.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Recept értékelése




Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .