Mindig is nagy kedvenc volt nálunk a rizsfelfújt, azonban szerintem ez egy olyan étel, aminél nehéz eltalálni a megfelelő arányokat. Ez a recept most erre tesz egy próbált, nálunk bevált!

Előkészület: 30 perc
Főzés/Sütés: 30 perc
Összesen: 1 óra
Adag: 6

Hozzávalók:

  • 2 bögre kerek szemű rizs (a bögre űrtartalma nálam kb. 4,5-5 dl)
  • 2 bögre tej
  • 1,5 bögre víz
  • 5 dkg vaj
  • 2 csomag vaníliás cukor
  • 1 db kezelten citrom reszelt héja
  • 1 db citrom leve
  • 4 db tojás
  • ízlés szerint cukor

A tepsi kikenéséhez:

  • margarin
  • zsemlemorzsa

A tetejére:

  • ízlés szerinti öntet, szörp, porcukor, nutella…
  • nálam Mayer fekete ribizlis szörp

Elkészítés:

  • A rizsből a tejjel ízlés szerinti cukor hozzáadásával tejberizst készítünk. Amikor kellő mértékben megpuhul, és besűrűsödik, akkor a vajat is belekeverjük és hagyjuk, hogy teljesen kihűljön. (Szükség szerint főzés közben a folyadékot pótolhatjuk.)
  • Közben a citrom héját lereszeljük, levét kifacsarjuk. A tojások sárgáját pedig a vaníliás cukorral habosra keverjük. Ezeket a kihűlt rizshez adjuk. A tojásfehérjék kemény habbá verjük, majd óvatosan beforgatjuk a rizses masszába.
  • Egy 20x30cm-es tepsit kikenünk margarinnal, vékonyan megszúrjuk zsemlemorzsával, és eligazítjuk benne a masszát.
  • Előmelegített sütőben, 160 °-on, körülbelül 20-25 perc alatt világosra sütjük. A szeleteléssel várunk, míg kihűl, mert így tudunk szép, ízléses szeleteket vágni.
  • Tálaláskor ízlés szerint porcukorral, szörppel, nutellával kínáljuk.

Fanni Fanni
megosztás

Gyors és egészséges ropogtatni való, a sütés utáni napokban is finom marad.

Az alma krémessé és lággyá teszi. Ugyanakkor mégsem ázik el, hanem kívül ropog, belül pedig omlós.

A sokak által mumusként kezelt népszerű étel általam sűrűn készített változata.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Recept értékelése




Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .