Finom sajtos hús egyszerűen, ahogyan mi készítjük.

Előkészület: 20 perc
Főzés/Sütés: 40 perc
Összesen: 1 óra
Adag: 4

Hozzávalók:

  • 1 kg csirkemell
  • 50 dkg trappista sajt
  • ízlés szerint
  • ízlés szerint ételízesítő
  • 2 dl tej
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 1 kocka vaj
  • liszt a panírhoz
  • 3 db nagyobb tojás

Elkészítés:

  • A csirkemellet kifilézzük, levesszük a bőrét, vékony szeletekre vágjuk és egy tálba tesszük. A 3 gerezd fokhagymát egy fokhagymanyomó segítségével rányomjuk és 2-3 órán keresztül a 2 dl tejbe beáztatjuk. Erre azért van szükség mert sokkal puhább, omlósabb lesz a csirkemell és nem szárad ki.
  • Közben lereszeljük a sajtot.
  • 2 óra elteltével kiszedjük a húsokat és lecsepegtetjük, majd ízlés szerint fűszerezzük sóval, borssal és ételízesítővel.  A hús panírja a következő: a szeleteket lisztbe, tojásba majd végül sajtba forgatjuk.
  • Egyszerűbb módja, ha tepsinket kikenjük 1 kocka vajjal, a sajt felét a tepsi aljára szórjuk. Ráhelyezzük a lisztbe és tojásba forgatott szeleteket, majd beszórjuk a maradék reszelt sajttal.
  • Alufóliával lefedjük és 30 perc alatt 170°-on készre sütjük. A fóliát 20 perc elteltével vesszük le.

Fanni Fanni

A reszelt, pirított tepertő nagyon jól harmonizál a káposzta kellemes savanyú ízével. Forró házi kenyérrel a legfinomabb.

A Kolbászáruháztól kapott Kisasszondi füstölt sajt ihlette a receptet. Érdemes kipróbálni.

Rendkívül laktató, finom étel.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Recept értékelése




Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .