Finom sajtos hús egyszerűen, ahogyan mi készítjük.

Előkészület: 20 perc
Főzés/Sütés: 40 perc
Összesen: 1 óra
Adag: 4

Hozzávalók:

  • 1 kg csirkemell
  • 50 dkg trappista sajt
  • ízlés szerint
  • ízlés szerint ételízesítő
  • 2 dl tej
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 1 kocka vaj
  • liszt a panírhoz
  • 3 db nagyobb tojás

Elkészítés:

  • A csirkemellet kifilézzük, levesszük a bőrét, vékony szeletekre vágjuk és egy tálba tesszük. A 3 gerezd fokhagymát egy fokhagymanyomó segítségével rányomjuk és 2-3 órán keresztül a 2 dl tejbe beáztatjuk. Erre azért van szükség mert sokkal puhább, omlósabb lesz a csirkemell és nem szárad ki.
  • Közben lereszeljük a sajtot.
  • 2 óra elteltével kiszedjük a húsokat és lecsepegtetjük, majd ízlés szerint fűszerezzük sóval, borssal és ételízesítővel.  A hús panírja a következő: a szeleteket lisztbe, tojásba majd végül sajtba forgatjuk.
  • Egyszerűbb módja, ha tepsinket kikenjük 1 kocka vajjal, a sajt felét a tepsi aljára szórjuk. Ráhelyezzük a lisztbe és tojásba forgatott szeleteket, majd beszórjuk a maradék reszelt sajttal.
  • Alufóliával lefedjük és 30 perc alatt 170°-on készre sütjük. A fóliát 20 perc elteltével vesszük le.

Fanni Fanni
megosztás

Fasírt, ahogyan Édesanyám készíti. Ropogós külső, puha belső. Mennyei.

Gyors és ötletes megoldás, ha abban az esetben is, ha egy nagyobb vendégsereg érkezik hozzánk. Akár sültes tálon is kiválóan mutat vékonyra szeletelve.

Ropogós bundás csirkeszárny, és a sült hagyma, apukám specialitása, aminek sosem tudok ellenállni.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Recept értékelése




This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.