Finom sajtos hús egyszerűen, ahogyan mi készítjük.
Recept megosztás
Oldal kedvelése
Előkészület: 20 percperc
Főzés/Sütés: 40 percperc
Összesen: 1 óraóra
Adag: 4fő
Hozzávalók:
1kgcsirkemell
50dkgtrappista sajt
ízlés szerintsó
ízlés szerintételízesítő
2dltej
3gerezdfokhagyma
1kockavaj
liszt a panírhoz
3dbnagyobb tojás
Elkészítés:
A csirkemellet kifilézzük, levesszük a bőrét, vékony szeletekre vágjuk és egy tálba tesszük. A 3 gerezd fokhagymát egy fokhagymanyomó segítségével rányomjuk és 2-3 órán keresztül a 2 dl tejbe beáztatjuk. Erre azért van szükség mert sokkal puhább, omlósabb lesz a csirkemell és nem szárad ki.
Közben lereszeljük a sajtot.
2 óra elteltével kiszedjük a húsokat és lecsepegtetjük, majd ízlés szerint fűszerezzük sóval, borssal és ételízesítővel. A hús panírja a következő: a szeleteket lisztbe, tojásba majd végül sajtba forgatjuk.
Egyszerűbb módja, ha tepsinket kikenjük 1 kocka vajjal, a sajt felét a tepsi aljára szórjuk. Ráhelyezzük a lisztbe és tojásba forgatott szeleteket, majd beszórjuk a maradék reszelt sajttal.
Alufóliával lefedjük és 30 perc alatt 170°-on készre sütjük. A fóliát 20 perc elteltével vesszük le.
Fanni
megosztás
Rólam
“Tíz emberből kilenc szereti a csokoládét. A tizedik hazudik.” (John G. Tullius) Bővebben…