Hagyományos, magyar étel egy csipetnyi chilivel.

Előkészület: 30 perc
Főzés/Sütés: 50 perc
Összesen: 1 óra 20 perc
Adag: 4

Hozzávalók:

  • 2 fej vöröshagyma
  • 1 kg paprika
  • 5 - 6 db paradicsom
  • Pettyes Lekvár – Sárkány lehelete chili szósz
  • ízlés szerint
  • ízlés szerint őrölt fekete bors
  • ízlés szerint őrölt piros paprika
  • ízlés szerint ételízesítő
  • pici cukor
  • füstölt szalonna
  • 6 - 8 tojás

Elkészítés:

  • A  füstölt szalonnát felkockázzuk elkezdjük sütni. A Hagymát megtisztítjuk, csíkokra vágjuk majd a szalonnával együtt megpirítjuk. Amikor egy picit elkezd puhulni hozzáadjuk  az előzőleg megmosott, ízlés szerinti méretűre vágott paprikát. Picit megsózzuk, borsozzuk és amikor ez egy picit összefonnyadt, akkor beletesszük a paradicsomot is.
  • Jól összesütjük. A sót, borsot, pirospaprikát esetleg ételízesítőt ízlés szerint pótoljuk és adunk hozzá egy csipet cukrot is.
  • Amikor már majdnem kész akkor hozzátesszük a maradék kettő, de kulcsfontosságú összetevőt. Az egyik az őrölt pirospaprika, amivel egy picit meghintjük és jól elkeverjük, a másik pedig a Pettyes lekvár Sárkány lehelete elnevezésű pikáns chiliszósza, ami megkoronázza a lecsót.
  • Végül a tojásokat egy tálba összekeverjük és a már lesütött alapra tesszük, majd lágyra sütjük.

Fanni Fanni
megosztás

Tökéletes, könnyű étel egy meleg nyári estén, akár 2 pohár hideg bor társaságában.

Könnyed halétel, ami spárga szezonban kihagyhatatlan.

Az édesburgonya krémes állaga nagyon jól harmonizál a sajtok összességével és a friss zöldségekkel a tetején.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Recept értékelése




Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .