Igazi nosztalgikus étel, ami tökéletes párosítás egy főzelékkel, de egy szelet kenyérre helyezve is igazi csemege.

 

Előkészület: 30 perc
Főzés/Sütés: 1 óra
Összesen: 1 óra 30 perc
Adag: 8 szelet

Hozzávalók:

A húshoz:

  • 50 dkg darálthús (sertés/marha)
  • 2 db tojás
  • 1-2 szelet kenyér
  • 1-1,5 dl tej
  • 4 gerezd zúzott fokhagyma
  • 1 fej kisebb vöröshagyma
  • ízlés szerint
  • ízlés szerint őrölt fekete bors
  • ízlés szerint őrölt kömény
  • ízlés szerint őrölt pirospaprika

A töltéshez:

  • 4 - 5 db előzöleg keményre főzött tojás
  • kolbász

Elkészítés:

  • Akenyeret egy kis tejben beáztatjuk. Adarálthúst egy másik tálba tesszük, sózzuk, borsozzuk. Ízesítjük még őrölt pirospaprikával, őrölt köménnyel is. Hozzáadjuk a zúzott fokhagymát, az apróra vágott vöröshagymát, majd alaposan összegyúrjuk.
  • Közben a kenyeret kinyomkodjuk, hogy ne maradjon benne túlsok tej. Hozzáadjuk a 2 db tojást, és a nagyjából 10 dkg zsemlemorzsát is. Eztis jól összekeverjük, majd a két tál tartalmát összetesszük és jól átmozgatjuk. Szükség esetén itt még tudjuk fűszerezni.
  • Egy tepsit kikenünk zsiradékkal. A massza felét az aljába ellapítjuk, gyakorlatilag egy „rúd” alsó részét formázzuk meg. Ráhelyezzük szorosan egymás mellé a tojásokat, ha szeretnénk, akkor kolbászt is tehetünk bele. (Én snack kolbásszal dolgoztam).
  • A massza másik felével betakarjuk az „alapot”, majd egy kis zsiradékkal megkenjük a rudat.
  • Előmelegített sütőben, alufólia alatt, 170°-on, körül 40perc alatt sütjük. Majd tovább 20 perc alatt megpirítjuk.
Fanni Fanni

Dédnagymamám közel 100 éves receptje alapján, a családi hagyományokhoz hűen készítjük.

Hagyományos, magyaros, omlós, megunhatatlan.

A májas ételek kedvezőinek kötelező kipróbálni. Gyorsan elkészül és igazán finom.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Recept értékelése




Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .