Szokás mondani, hogy a magyar emberek mindent kirántanak. Tagadhatatlan, hiszen a zöldbabbal is ez történt.

 

Előkészület: 30 perc
Főzés/Sütés: 10 perc
Összesen: 40 perc
Adag: 4

Hozzávalók:

  • 40 db zöldbab
  • ízlés szerint
  • kb. 15 dkg liszt
  • kb. 15 dkg zsemlemorzsa
  • kb. 2 db tojás
  • pici
  • olaj (a sütéshez)

Elkészítés:

  • A zöldbab végeit levágjuk, alaposan megmossuk.
  • Egy lábasba felteszünk vizet pici sóval forrni, majd, ha felforrt beletesszük a zöldbabot, és forrástól számítva 2-3 percet előfőzzük.
  • Lecsepegtetjük, hagyjuk, hogy kihűljön.
  • Ha kíhűlt, akkor egy picit megsózzuk, és először lisztbe,majd tojásba, és végül zsemlemorzsába forgatjuk.
  • Forró olajba kisütjük, lecsepegtetjük.
Fanni Fanni

Roppannak a magvak, pirult a grillsajt, puha a cukkini, ízletes a hagyma.

Egészséges ropogtatni való a délutáni film mellé.

Vigyázat, gyorsan fogy! Érdemes dupla adaggal indítani!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Recept értékelése




Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .