Szokás mondani, hogy a magyar emberek mindent kirántanak. Tagadhatatlan, hiszen a zöldbabbal is ez történt.

 

Előkészület: 30 perc
Főzés/Sütés: 10 perc
Összesen: 40 perc
Adag: 4

Hozzávalók:

  • 40 db zöldbab
  • ízlés szerint
  • kb. 15 dkg liszt
  • kb. 15 dkg zsemlemorzsa
  • kb. 2 db tojás
  • pici
  • olaj (a sütéshez)

Elkészítés:

  • A zöldbab végeit levágjuk, alaposan megmossuk.
  • Egy lábasba felteszünk vizet pici sóval forrni, majd, ha felforrt beletesszük a zöldbabot, és forrástól számítva 2-3 percet előfőzzük.
  • Lecsepegtetjük, hagyjuk, hogy kihűljön.
  • Ha kíhűlt, akkor egy picit megsózzuk, és először lisztbe,majd tojásba, és végül zsemlemorzsába forgatjuk.
  • Forró olajba kisütjük, lecsepegtetjük.
Fanni Fanni
megosztás

A mexikói konyhák elengedhetetlen fogása, azték eredetű étel: avokádókrém.

A kerti grillezések elmaradhatatlan kelléke.

Különleges ízével köretként a legegyszerűbb húst is nagyszerűvé varázsolja.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Recept értékelése




Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .