Hagyományos, derecskei étel.

Előkészület: 20 minutes
Főzés/Sütés: 40 minutes
Összesen: 1 hour
Adag: 4

Hozzávalók:

A levesbetéthez:

  • 20 dkg liszt
  • 2 db tojás
  • 4 - 5 ek. víz
  • 1 db közepes fej hagyma
  • ízlés szerint
  • ízlés szerint őrölt fekete bors
  • ízlés szerint őrölt pirospaprika

A leveshez:

  • 2 ek. olíva olaj
  • 1 db közepes fej hagyma
  • 2 db répa
  • petrezselyem
  • 2 db kisebb krumpli
  • ízlés szerint
  • ízlés szerint ételízesítő
  • ízlés szerint őrölt fekete bors

Elkészítés:

  • A levesbetéthez a lisztből, tojásból, pici só és igény szerinti víz hozzáadásával jól gyúrható tésztát készítünk. Egy fej hagymát lereszelünk, amit 1 evőkanál olajon megdinsztelünk, majd sóval, borssal és őrölt piros paprikával ízesítjük.
  • Jól összeforgatjuk.
  • A tésztát egy lisztezett deszkán vékonyra kinyújtjuk, megkenjük a masszával, szorosan feltekerjük, mint egy csigát, és kétujjnyi szélességű darabokra vágjuk.
  • A léhez 2 evőkanál olíva olajon megfuttatunk 1 fej hagymát, hozzáadjuk a karikára vágott sárgarépát, a kockára vágott krumplit a petrezselymet és egy picit összesütjük.
  • Vízzel felengedjük. Sózzuk, borsozzuk, ételízesítővel ízesítjük.
  • Ha a zöldségek félig megpuhultak, akkor az előzőleg elkészített tésztákat belefőzzük a lébe, és akkor készült el a levesünk, ha a tészták is megpuhultak.

Fanni Fanni

A gombának számos felhasználási módja van, amelyek közül számunkra egyik legkedveltebb a gombakrémleves, ami nagyon jól passzol egy őszi ebédhez.

A vasárnap nem maradhat húsleves nélkül.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .