A csirkemellet nagyobb kockára vágjuk és feltesszük főni.
Sózzuk, borsozzuk, főzés közben szükség szerint habozzuk.
Miután megpuhult kiszedjük a léből, amit utána egy szűrő segítségével átszűrünk.
A répákat megpucoljuk és julienne-re vágjuk, ha nincs hozzá eszözünk, akkor nagylyukú reszelőn lereszejük és a visszamaradt húslébe tesszük.
Hozzáadjuk a rizst is, és addig főzzük folyamatos kavargatás mellett, amíg mind a répa, mind pedig a rizs kellően puha nem lesz.
Közben a megfőtt csirkemellkockákat szálaira szedjük és amikor a répa és a rizs is megpuhult a visszahelyezzük a levesbe. Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, petrezselymet adunk hozzá.
A tojásokat egy nagyobb tálban a citrom levével alaposan elkeverjük, és folyamatos kevergetés mellett a leves levéből óvatosan csurgatunk hozzá, hogy hőkiegyenlítéssel elkerüljük azt, hogy főtt tojást kapjunk. Ha jól csináljuk egy krémes, mártás szerű dolog készül belőle.
Ha a tojások a fokozatos hőkiegyenlítés során kellően felmelegedtek óvatosan a levesbe csurgatjuk őket, de ügyeljün arra, hogy közben ne hagyjuk abba a leves keverését. Hagyjuk, hogy összeforrjon és már tálalhatjuk is.
Fanni
megosztás
Rólam
“Tíz emberből kilenc szereti a csokoládét. A tizedik hazudik.” (John G. Tullius) Bővebben…