Tradícionális, albán nemzeti étel.

 

Előkészület: 30 perc
Főzés/Sütés: 30 perc
Összesen: 1 óra
Adag: 4

Hozzávalók:

  • 50 dkg csirkemell
  • 3 db tojás
  • 4 db vastagabb répa
  • 2 kisebb marék rizs
  • 1 db citrom
  • ízlés szerint
  • ízlés szerint őrölt fekete bors
  • ízlés szerint (ha van akkor friss) petrezselyem

Elkészítés:

  • A csirkemellet nagyobb kockára vágjuk és feltesszük főni.
  • Sózzuk, borsozzuk, főzés közben szükség szerint habozzuk.
  • Miután megpuhult kiszedjük a léből, amit utána egy szűrő segítségével átszűrünk.
  • A répákat megpucoljuk és julienne-re vágjuk, ha nincs hozzá eszözünk, akkor nagylyukú reszelőn lereszejük és a visszamaradt húslébe tesszük.
  • Hozzáadjuk a rizst is, és addig főzzük folyamatos kavargatás mellett, amíg mind a répa, mind pedig a rizs kellően puha nem lesz.
  • Közben a megfőtt csirkemellkockákat szálaira szedjük és amikor a répa és a rizs is megpuhult a visszahelyezzük a levesbe. Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, petrezselymet adunk hozzá.
  • A tojásokat egy nagyobb tálban a citrom levével alaposan elkeverjük, és folyamatos kevergetés mellett a leves levéből óvatosan csurgatunk hozzá, hogy hőkiegyenlítéssel elkerüljük azt, hogy főtt tojást kapjunk. Ha jól csináljuk egy krémes, mártás szerű dolog készül belőle.
  • Ha a tojások a fokozatos hőkiegyenlítés során kellően felmelegedtek óvatosan a levesbe csurgatjuk őket, de ügyeljün arra, hogy közben ne hagyjuk abba a leves keverését. Hagyjuk, hogy összeforrjon és már tálalhatjuk is.
Fanni Fanni

A vasárnap nem maradhat húsleves nélkül.

Krémleves a meleg, nyári napokra.

A meleg nyári napok megmentője lehet, egy finom, jéghideg gyümölcsleves.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Recept értékelése




Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .