Sosem szerettem igazán a bolti lapból készült rétest. A húzott rétes pedig időigényesnek bizonyult. Mióta megismertem ezt a receptet, csak így készítem!
Az alma krémessé és lággyá teszi. Ugyanakkor mégsem ázik el, hanem kívül ropog, belül pedig omlós.
Ha a hűvösebb hónapokban sem szeretnénk lemondani a fagyis desszertekről, akkor tökéletes megoldás lehet ez az őszies verzió.
Nagyon finom túró fánk, könnyű elkészíteni, nem olajos és másnap is finom- feltéve, ha marad.
KEDves Fanni!
Ki szeretném próbálni a tiroli rétes receptedet, csak 2 kérdés hozzá: búzafinomlisztet használjak? A kis pohár teljföl a boltban kapható kisebb kiszerelésű tejfölt jelenti?
Köszönöm a választ!
Üdvözlettel: Benkó Zoltán
Kedves Zoltán!
Örülök, hogy kipróbálod, nagyon jó döntés, nem fogsz csalódni. 🙂
A tejföl a boltban kapható kis poharas ( ~ 175 g) tejföl, a liszt pedig sima búzafinomliszt ( BL55)
Remélem ízleni fog,
Fanni