Instagram

Follow Me!

A legnépszerűbb olasz desszert könnyedén elkészíthető otthon is, így rövid idő alatt kellemesen krémes, harmonikus ízvilágú desszert kerülhet az asztalra.

Hozzávalók:

  • 40 dkg babapiskóta (nálam 2,5 csomag fogyott)
  • főzött kávé (kb. 3 dl)
  • rum aroma
  • 6 db tojás
  • 12-15 dkg cukor
  • 50 dkg mascarpone
  • cukrozatlan kakaópor

Elkészítés:

A tojásokat szétválasztjuk, és a 6 tojás sárgáját a cukor felével habosra keverjük, addig, amíg a cukor el nem olvad. Mindezt gőz felett tesszük, ügyelve arra, hogy a fém tál alatt épphogy csak gyöngyözzön a víz. A vízről levéve hozzáadjuk a mascarpon-et, alaposan kikeverjük.

A tojásfehérjét a maradék cukorral szintén gőz fölött kemény habbá verjük, és óvatos, laza mozdulatokkal a mascarpone-s krémhez keverjük.

Közben lefőzünk egy adag kávét, amit ízlés szerint édesítünk cukorral és ízlés szerint rum aromát csepegtetünk hozzá.

A babapiskótát egyenként belemártjuk ebbe a kávés egyvelegbe és abba a tálba, amelybe a tiramisut kívánjuk elkészíteni sorba lerakjuk. Erre rákenjük a krémünk egy részét, majd megszórjuk kakaóporral. Ezt a rétegezést addig ismételjük, amíg a krémünk és a piskótánk el nem fogy. A tetejét kakaóporral zárjuk. Hűtőben pihentetjük 2-4 órán keresztül, amíg össze nem érnek az ízek.

Otthon ízei Otthon ízei

Kívül ropog, belül folyik az almás töltelék. Tökéletes kiegészítője lehet egy beszélgetős délutánnak.

Kívül ropogós a tészta, belül pedig puha. Jól harmonizál a dió és a baracklekvár együttese.

Egy tökéletesen finom répatorta recept, ha valami gyors, és kellemes süteményre vágyunk.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..