A legnépszerűbb olasz desszert könnyedén elkészíthető otthon is, így rövid idő alatt kellemesen krémes, harmonikus ízvilágú desszert kerülhet az asztalra.

Előkészület: 40 perc
Főzés/Sütés: 0 perc
Összesen: 40 perc

Hozzávalók:

  • 40 dkg babapiskóta (nálam 2,5 csomag fogyott)
  • főzött kávé (kb. 3 dl)
  • rum aroma
  • 6 db tojás
  • 12- 15 dkg cukor
  • 50 dkg mascarpone
  • cukrozatlan kakaópor

Elkészítés:

  • A tojásokat szétválasztjuk, és a 6 tojás sárgáját a cukor felével habosra keverjük, addig, amíg a cukor el nem olvad. Mindezt gőz felett tesszük, ügyelve arra, hogy a fém tál alatt épphogy csak gyöngyözzön a víz. A vízről levéve hozzáadjuk a mascarpon-et, alaposan kikeverjük.
  • A tojásfehérjét a maradék cukorral szintén gőz fölött kemény habbá verjük, és óvatos, laza mozdulatokkal a mascarpone-s krémhez keverjük.
  • Közben lefőzünk egy adag kávét, amit ízlés szerint édesítünk cukorral és ízlés szerint rum aromát csepegtetünk hozzá.
  • A babapiskótát egyenként belemártjuk ebbe a kávés egyvelegbe és abba a tálba, amelybe a tiramisut kívánjuk elkészíteni sorba lerakjuk. Erre rákenjük a krémünk egy részét, majd megszórjuk kakaóporral. Ezt a rétegezést addig ismételjük, amíg a krémünk és a piskótánk el nem fogy. A tetejét kakaóporral zárjuk. Hűtőben pihentetjük 2-4 órán keresztül, amíg össze nem érnek az ízek.

Fanni Fanni

Mákos, almás, és egy picit egészséges.

Sok krém, puha, mézes tészta, finom illat, ellenállhatatlan íz.

Az alma mindig jó párosítás tud lenni a dióval. Ez mutatkozik meg ebben a csavart sütiben is.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Recept értékelése




Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .