Instagram

Follow Me!

A legnépszerűbb olasz desszert könnyedén elkészíthető otthon is, így rövid idő alatt kellemesen krémes, harmonikus ízvilágú desszert kerülhet az asztalra.

Hozzávalók:

  • 40 dkg babapiskóta (nálam 2,5 csomag fogyott)
  • főzött kávé (kb. 3 dl)
  • rum aroma
  • 6 db tojás
  • 12-15 dkg cukor
  • 50 dkg mascarpone
  • cukrozatlan kakaópor

Elkészítés:

A tojásokat szétválasztjuk, és a 6 tojás sárgáját a cukor felével habosra keverjük, addig, amíg a cukor el nem olvad. Mindezt gőz felett tesszük, ügyelve arra, hogy a fém tál alatt épphogy csak gyöngyözzön a víz. A vízről levéve hozzáadjuk a mascarpon-et, alaposan kikeverjük.

A tojásfehérjét a maradék cukorral szintén gőz fölött kemény habbá verjük, és óvatos, laza mozdulatokkal a mascarpone-s krémhez keverjük.

Közben lefőzünk egy adag kávét, amit ízlés szerint édesítünk cukorral és ízlés szerint rum aromát csepegtetünk hozzá.

A babapiskótát egyenként belemártjuk ebbe a kávés egyvelegbe és abba a tálba, amelybe a tiramisut kívánjuk elkészíteni sorba lerakjuk. Erre rákenjük a krémünk egy részét, majd megszórjuk kakaóporral. Ezt a rétegezést addig ismételjük, amíg a krémünk és a piskótánk el nem fogy. A tetejét kakaóporral zárjuk. Hűtőben pihentetjük 2-4 órán keresztül, amíg össze nem érnek az ízek.

Otthon ízei Otthon ízei

Dekoratív, mutatós, egyszerű elkészíteni, lisztmentes és nagyon finom!

Ropogtatni való az édesszájúaknak, de süteményekbe is kiváló színfolt lehet.

Csokoládé felfújt. Nagyon csokis, nagyon krémes és nagyon finom.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..