Végre sikerült egy olyan mézeskalács tésztát találnom, ami minden szempontból megfelelő. Hamar összeáll, kellően ízletes és azonnal puha lesz.

 

Előkészület: 1 óra
20 perc
Összesen: 1 óra 20 perc
Adag: 50 db

Hozzávalók:

A tésztához:

  • 25 ek. liszt
  • 2 tk. szódabikarbóna
  • 8 ek. porcukor
  • 2 tk. mézeskalács fűszerkeverék
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 2 db tojás
  • 2 dl méz
  • 15 dkg margarin

A díszítéshez:

  • 1 db tojás fehérje
  • 20 dkg porcukor
  • ételfesték (opcionális)

Elkészítés:

  • A lisztet egy tálba szitáljuk, beletesszük a fűszerkeveréket, a szódabikarbónát, a vaníliáscukrot, és a porcukrot is. Hozzáadjuk a tojásokat, az olvasztott margarint, végül pedig a mézet is. Alaposan összegyúrjuk, hogy jó összeálljon a tészta.
  • Lisztezett deszkán nagyon vékonyra kinyújtjuk, tetszés szerinti formákkal kiszaggatjuk és egy sütőpapírral bélelt tepsibe fektetjük őket.
  • Előmelegített sütőben, 170°-on, 5-7 perc alatt készre sütjük. Vigyázzuk vele, nehogy nagyon megégjen, figyelni kell.
  • A díszítéshez egy tojásfehérjét elkezdünk habbá verni, majd fokozatosan hozzáadagoljuk a porcukrot, és jól kikeverjük. Habzsákba/zacskóba töltjük,így díszítjük ki a mézeskalácsokat, miután kihűltek.
Fanni Fanni

Mindig is nagy kedvenc volt nálunk a rizsfelfújt, azonban szerintem ez egy olyan étel, aminél nehéz eltalálni a megfelelő arányokat. Ez a recept most erre tesz egy próbált, nálunk bevált!

Az egyik legnépszerűbb amerikai reggeli. Puha, omlós tészta, a sajtkrém és a karamell tökéletes összhangjával.

A kedvenc süteményeim egyike, ami elengedhetetlen volt a régi lakodalmak süteményei közül.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Recept értékelése




Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .