Végre sikerült egy olyan mézeskalács tésztát találnom, ami minden szempontból megfelelő. Hamar összeáll, kellően ízletes és azonnal puha lesz.

 

Előkészület: 1 óra
20 perc
Összesen: 1 óra 20 perc
Adag: 50 db

Hozzávalók:

A tésztához:

  • 25 ek. liszt
  • 2 tk. szódabikarbóna
  • 8 ek. porcukor
  • 2 tk. mézeskalács fűszerkeverék
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 2 db tojás
  • 2 dl méz
  • 15 dkg margarin

A díszítéshez:

  • 1 db tojás fehérje
  • 20 dkg porcukor
  • ételfesték (opcionális)

Elkészítés:

  • A lisztet egy tálba szitáljuk, beletesszük a fűszerkeveréket, a szódabikarbónát, a vaníliáscukrot, és a porcukrot is. Hozzáadjuk a tojásokat, az olvasztott margarint, végül pedig a mézet is. Alaposan összegyúrjuk, hogy jó összeálljon a tészta.
  • Lisztezett deszkán nagyon vékonyra kinyújtjuk, tetszés szerinti formákkal kiszaggatjuk és egy sütőpapírral bélelt tepsibe fektetjük őket.
  • Előmelegített sütőben, 170°-on, 5-7 perc alatt készre sütjük. Vigyázzuk vele, nehogy nagyon megégjen, figyelni kell.
  • A díszítéshez egy tojásfehérjét elkezdünk habbá verni, majd fokozatosan hozzáadagoljuk a porcukrot, és jól kikeverjük. Habzsákba/zacskóba töltjük,így díszítjük ki a mézeskalácsokat, miután kihűltek.
Fanni Fanni

Nagyon szeretjük a kakaós csigát, ezért sűrűn előfordul nálunk.

Egyszerű és nagyszerű desszert, nem csak az egészséges ételek kedvelőinek.

Egy tökéletesen finom répatorta recept, ha valami gyors, és kellemes süteményre vágyunk.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Recept értékelése




Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .