Instagram

Follow Me!

Dekoratív, mutatós, egyszerű elkészíteni, lisztmentes és nagyon finom!

Hozzávalók:

Tésztához:
  • 30 dkg darát dió
  • 9 db tojásfehérje
  • 30 dkg cukor
  • 1 csipet fahéj
  • 1 csipet só
  • 1 csomag vaníliás cukor
Krémhez:
  • 6 dl tej
  • 1,5 csomag vaníliás pudingpor
  • 20 dkg vaj
  • 15 dkg porcukor
  • ízlés szerint egy pici rumaroma
Habhoz:
  • 4-5 dl habtejszín
  • 2 csomag habixáló
Robogóshoz:
  • 5-6 evőkanál cukor
  • pár szem dió

Elkészítés:

A tojásfehérjéket egy csipet sóval kemény habbá verjük. Amikor látjuk, hogy a hab állaga közepes, akkor hozzáadjuk a cukrot, és így verjük kemény habbá.

A diót közben ledarájuk, hozzáadjuk a vaníliás cukrot, a fahéjat és összeforgatjuk. Majd végül, laza mozdulatokkal a kemény habhoz adjuk, ügyelve arra, hogy a habot ne törjük össze.

A masszát két egyenlő részre osztjuk, és egy sütőpapírral bélelt, körülbelül 30×32 cm-es tepsibe egyenletesen szétterítjük. Előmelegített sütőben, 180°-on, körülbelül 15-18 perc alatt készre sütjük. Amikor megsül, akkor a lap elég törékeny, így óvatosan kell bánni vele, mikor a sütőpapírról lehúzzuk. Így teszünk a másik lappal is.

Közben a tejből és a pudingporból megfőzzük a pudingot és félre tesszük, hogy teljesen kihűljön. A vajat (szobahőmérsékletű) a porcukorral habosra keverjük és apránként hozzáadjuk a már meghült pudingot. Ha rumaromával ízesítjük, akkor azt is most keverjük hozzá.

A sütemény megtöltéséhez a 2 megsült lapot középen ketté vágjuk, így kapjuk meg a 4 lapot. A krémet 3 részre osztjuk, és a lapok közé kenjük.

A tetejére a tejszínt kemény habbá verjük, hozzáadjuk a 2 csomag habfixálót is. Egyenletesen eloszlatjuk a süteményen.

Végül a ropogóshoz a cukrot egy serpenyőben felolvasztjuk, hozzáadjuk az apróra vágott diót. Ha ez kész, akkor egy sütőpapírra önjtük, megvárjuk, hogy megszilárduljon, majd apróra törjük és a sütemény tetejére szórjuk.

Ebből a mennyiségből körülbelül 12-16 db sütemény készül.

Otthon ízei Otthon ízei

Kiváló másodikféle lehet, egy tartalmas levest követően.

Igazi csemege a hideg, téli napokra.

A barátom anyukája mutatta nekem ezt a receptet. Amellett, hogy finom még egészséges is.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..