Dekoratív, mutatós, egyszerű elkészíteni, lisztmentes és nagyon finom!

Előkészület: 30 perc
Főzés/Sütés: 30 perc
Összesen: 1 óra
Adag: 14 szelet

Hozzávalók:

Tésztához:

  • 30 dkg darált dió
  • 9 db tojásfehérje
  • 30 dkg cukor
  • 1 csipet fahéj
  • 1 csipet
  • 1 csomag vaníliás cukor

Krémhez:

  • 6 dl tej
  • 1,5 csomag vaníliás pudingpor
  • 20 dkg vaj
  • 15 dkg porcukor
  • ízlés szerint rumaroma (egy kevés)

A habhoz:

  • 4 - 5 dl habtejszín
  • 2 csomag habfixáló

A ropogóshoz:

  • 5 - 6 ek. cukor
  • pár szem dió

Elkészítés:

  • A tojásfehérjéket egy csipet sóval kemény habbá verjük. Amikor látjuk, hogy a hab állaga közepes, akkor hozzáadjuk a cukrot, és így verjük kemény habbá.
  • A diót közben ledarájuk, hozzáadjuk a vaníliás cukrot, a fahéjat és összeforgatjuk. Majd végül, laza mozdulatokkal a kemény habhoz adjuk, ügyelve arra, hogy a habot ne törjük össze.
  • A masszát két egyenlő részre osztjuk, és egy sütőpapírral bélelt, körülbelül 30×32 cm-es tepsibe egyenletesen szétterítjük. Előmelegített sütőben, 180°-on, körülbelül 15-18 perc alatt készre sütjük. Amikor megsül, akkor a lap elég törékeny, így óvatosan kell bánni vele, mikor a sütőpapírról lehúzzuk. Így teszünk a másik lappal is.
  • Közben a tejből és a pudingporból megfőzzük a pudingot és félre tesszük, hogy teljesen kihűljön. A vajat (szobahőmérsékletű) a porcukorral habosra keverjük és apránként hozzáadjuk a már meghült pudingot. Ha rumaromával ízesítjük, akkor azt is most keverjük hozzá.
  • A sütemény megtöltéséhez a 2 megsült lapot középen ketté vágjuk, így kapjuk meg a 4 lapot. A krémet 3 részre osztjuk, és a lapok közé kenjük.
  • A tetejére a tejszínt kemény habbá verjük, hozzáadjuk a 2 csomag habfixálót is. Egyenletesen eloszlatjuk a süteményen.
  • Végül a ropogóshoz a cukrot egy serpenyőben felolvasztjuk, hozzáadjuk az apróra vágott diót. Ha ez kész, akkor egy sütőpapírra önjtük, megvárjuk, hogy megszilárduljon, majd apróra törjük és a sütemény tetejére szórjuk.
  • Ebből a mennyiségből körülbelül 12-16 db sütemény készül.

Fanni Fanni
megosztás

Kívül ropog, belül folyik az almás töltelék. Tökéletes kiegészítője lehet egy beszélgetős délutánnak.

Mákos, almás, és egy picit egészséges.

Gyors és mutatós vendégváró süti. Csoki, kakaó imádók ne hagyják ki.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Recept értékelése




Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .