Instagram

Follow Me!

Dekoratív, mutatós, egyszerű elkészíteni, lisztmentes és nagyon finom!

Hozzávalók:

Tésztához:
  • 30 dkg darát dió
  • 9 db tojásfehérje
  • 30 dkg cukor
  • 1 csipet fahéj
  • 1 csipet só
  • 1 csomag vaníliás cukor
Krémhez:
  • 6 dl tej
  • 1,5 csomag vaníliás pudingpor
  • 20 dkg vaj
  • 15 dkg porcukor
  • ízlés szerint egy pici rumaroma
Habhoz:
  • 4-5 dl habtejszín
  • 2 csomag habixáló
Robogóshoz:
  • 5-6 evőkanál cukor
  • pár szem dió

Elkészítés:

A tojásfehérjéket egy csipet sóval kemény habbá verjük. Amikor látjuk, hogy a hab állaga közepes, akkor hozzáadjuk a cukrot, és így verjük kemény habbá.

A diót közben ledarájuk, hozzáadjuk a vaníliás cukrot, a fahéjat és összeforgatjuk. Majd végül, laza mozdulatokkal a kemény habhoz adjuk, ügyelve arra, hogy a habot ne törjük össze.

A masszát két egyenlő részre osztjuk, és egy sütőpapírral bélelt, körülbelül 30×32 cm-es tepsibe egyenletesen szétterítjük. Előmelegített sütőben, 180°-on, körülbelül 15-18 perc alatt készre sütjük. Amikor megsül, akkor a lap elég törékeny, így óvatosan kell bánni vele, mikor a sütőpapírról lehúzzuk. Így teszünk a másik lappal is.

Közben a tejből és a pudingporból megfőzzük a pudingot és félre tesszük, hogy teljesen kihűljön. A vajat (szobahőmérsékletű) a porcukorral habosra keverjük és apránként hozzáadjuk a már meghült pudingot. Ha rumaromával ízesítjük, akkor azt is most keverjük hozzá.

A sütemény megtöltéséhez a 2 megsült lapot középen ketté vágjuk, így kapjuk meg a 4 lapot. A krémet 3 részre osztjuk, és a lapok közé kenjük.

A tetejére a tejszínt kemény habbá verjük, hozzáadjuk a 2 csomag habfixálót is. Egyenletesen eloszlatjuk a süteményen.

Végül a ropogóshoz a cukrot egy serpenyőben felolvasztjuk, hozzáadjuk az apróra vágott diót. Ha ez kész, akkor egy sütőpapírra önjtük, megvárjuk, hogy megszilárduljon, majd apróra törjük és a sütemény tetejére szórjuk.

Ebből a mennyiségből körülbelül 12-16 db sütemény készül.

Otthon ízei Otthon ízei

Puha, mézes tészta. Finom vaníliás, tejes krém.

Kívül ropog, belül folyik az almás töltelék. Tökéletes kiegészítője lehet egy beszélgetős délutánnak.

Rögtön puha palacsintatészta, ami nem ragad le, nem szakad szét, és könnyen süthető.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..