A Kolbászáruháztól érkezett Örödögfark chilis kolbász és Chilipehely megadta az idei első bográcsos ételünk alapját.

Előkészület: 30 perc
Főzés/Sütés: 1 óra
Összesen: 1 óra 30 perc
Adag: 6

Hozzávalók:

  • 50 dkg darált marha- sertés hús vegyesen
  • 3 db nagyobb fej vöröshagyma
  • sertészsír
  • 3 pár virsli
  • 10 karika Ördögfark chilis kolbász
  • 20 dkg házi füstölt sonka
  • 1 doboz konzerv kukorica
  • 2 doboz konzerv chilis baba
  • 1 kis pohár tejföl
  • 3 - 4 gerezd fokhagyma
  • ízlés szerint
  • ízlés szerint őrölt fekete bors
  • ízlés szerint őrölt pirospapirka
  • házi paradicsomlé
  • a sűrítéshez igény szerint liszt
  • ízlés szerint Erőspaprika pehely
  • ízlés szerint Medvehagymás mustár

Elkészítés:

  • Először is tüzet rakunk, hogy mire a hagymával elkészülünk megfelelő parázs legyen a bográcsunk alatt.
  • A hagymát megtisztítjuk, és apró kockákra vágjuk. Kellő zsiradékot adunk hozzá, majd ha már látjuk, hogy a tűz megfelelő, akkor felhelyezzük a bográcsot és a hagymát alaposan megpirítjuk.
  • Körülbelül a félkész hagymához hozzáadjuk az apróra vágott házi füstölt sonkát, az Ördögfark chilis kolbászt és a már karikára vágott virslit, majd jól összesütjük.
  • Ezután mehet bele hús, amit kifehéredésig dinsztelünk. Ezt követően ízlés szerint adunk hozzá őrölt piros paprikát, jól elkeverjük, majd igény szerint felöntjük 1 pohár vízzel és házi paradicsomlével.
  • Közben ízlés szerint fűszerezünk sóval, borssal, ételízesítővel, mustárral, és belekeverjük a zúzott fokhagymát is.
  • Amikor a hús megpuhult az utolsó rottyanás előtt beletesszük a babot (lével együtt) és a leszűrt kukoricát. Ekkor újból megízleljük, és ha kell, akkor utófűszerezzük a fent már leírt fűszerekkel.
  • A csípősséget itt még tudjuk szabályozni Erőspaprika pehely hozzáadásával, de ez akár a tányérban is megtörténhet a fogyasztás előtt, attól függően, hogy ki-ki milyen csípősen szereti.
  • Mielőtt levennénk a tűzről ha nem elég sűrű egy kis liszttel besűrítjük, és hozzákeverjünk az 1 kis pohár tejfölt.

Megjegyzés:

A recept létrejöttét  támogatta, az egyes hozzávalók megvásárolhatók a https://www.kolbaszaruhaz.hu/ – weboldalon.

 

 

Fanni Fanni
megosztás

A sör átpuhítja a húst, és ropogóssá teszi a külsejét. Szinte zsiradék nélkül készül el a húsunk.

Mindig is nagyon kedvelt volt nálunk a májkrém, de a boltban sosem sikerült olyat venni, ami igazán finom. Ekkor próbáltuk ki ezt az otthon is elkészíthető verziót, ami sokkal finomabb, a boltinál.

Karácsonykor készítettem először, de azóta is nagy kedvenc.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Recept értékelése




Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .