Fasírt, ahogyan Édesanyám készíti. Ropogós külső, puha belső. Mennyei.

Előkészület: 20 perc
Főzés/Sütés: 20 perc
Összesen: 40 perc
Adag: 4

Hozzávalók:

  • 1 kg darált hús
  • 1 - 2 db zsemle
  • 2 db tojás
  • 2 ek. őrölt pirospaprika
  • ízlés szerint őrölt fekete bors
  • ízlés szerint
  • ízlés szerint őrölt kömény
  • ízlés szerint ételízesítő
  • 3 - 4 gerezd fokhagyma
  • zsemlemorzsa a hempergetéshez

Elkészítés:

  • A darált húst befűszerezzük a sóval, borssal, köménnyel és az ételizésítővel, majd hozzáadjuk az őrölt pirospaprikát a tojást, és egy fokhagymanyomó segítségével a fokhagymát.
  • Közben a 2 zsemlét vízbe áztatjuk, körülbelül 10 percig forró vízben, amíg teljesen el nem ázik. Ha a zsemle elázott  hozzávegyítjük a befűszerezett húshoz. Ízlés szerint közepes golyókat formálunk, meghempergetjük zsemlemorzsában. Forró olajban 15-20 perc alatt készre sütjük.
  • A húst akár sütés előtt egy nappal is befűszerezhetjük, de a zsemlét és a tojást csak közvetlenül sütés előtt érdemes hozzáadni, mert különben nem áll össze a fasírtunk.

 

Fanni Fanni

A besamel krémessé, a sajt és a bacon ropogóssá, a brokkoli pedig puhává teszi. Ellenállhatatlan.

A wellington jegyeit hordozza magában ez a sült camambert, amely amellett, hogy igazán különleges ízvilággal rendelkezik, az állaga is tökéletes.

Rögtönzött tésztaétel készült ma nálunk, de olyan nagy sikere volt, hogy többször is el fogom készíteni.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Recept értékelése




Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .