Fasírt, ahogyan Édesanyám készíti. Ropogós külső, puha belső. Mennyei.

Előkészület: 20 perc
Főzés/Sütés: 20 perc
Összesen: 40 perc
Adag: 4

Hozzávalók:

  • 1 kg darált hús
  • 1 - 2 db zsemle
  • 2 db tojás
  • 2 ek. őrölt pirospaprika
  • ízlés szerint őrölt fekete bors
  • ízlés szerint
  • ízlés szerint őrölt kömény
  • ízlés szerint ételízesítő
  • 3 - 4 gerezd fokhagyma
  • zsemlemorzsa a hempergetéshez

Elkészítés:

  • A darált húst befűszerezzük a sóval, borssal, köménnyel és az ételizésítővel, majd hozzáadjuk az őrölt pirospaprikát a tojást, és egy fokhagymanyomó segítségével a fokhagymát.
  • Közben a 2 zsemlét vízbe áztatjuk, körülbelül 10 percig forró vízben, amíg teljesen el nem ázik. Ha a zsemle elázott  hozzávegyítjük a befűszerezett húshoz. Ízlés szerint közepes golyókat formálunk, meghempergetjük zsemlemorzsában. Forró olajban 15-20 perc alatt készre sütjük.
  • A húst akár sütés előtt egy nappal is befűszerezhetjük, de a zsemlét és a tojást csak közvetlenül sütés előtt érdemes hozzáadni, mert különben nem áll össze a fasírtunk.

 

Fanni Fanni

Rendkívül laktató, finom étel.

A sör átpuhítja a húst, és ropogóssá teszi a külsejét. Szinte zsiradék nélkül készül el a húsunk.

Ropogós bundás csirkeszárny, és a sült hagyma, apukám specialitása, aminek sosem tudok ellenállni.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Recept értékelése




Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .