A reszelt, pirított tepertő nagyon jól harmonizál a káposzta kellemes savanyú ízével. Forró házi kenyérrel a legfinomabb.

Előkészület: 10 perc
Főzés/Sütés: 20 perc
Összesen: 30 perc
Adag: 2

Hozzávalók:

  • 20 - 30 dkg savanyú káposzta
  • 10-20 dkg tepertő

Elkészítés:

  • A tepertőt egy tálba lereszeljük a reszelő nagyobb lyukú részével. A káposztát kicsavarjuk, és egy kés segítségével apróbbra vágjuk.
  • Közben egy serpenyőt felhevítünk, és zsiradék hozzáadása nélkül beletesszük a káposztát és vele együtt a lereszelt tepertőt is. Jól összesütjük.
  • Akkor van kész, amikor a káposzta egy kicsit meg pirul és a tepertő elkezd zsírt engedni. Forrón, meleg kenyérrel fogyasztjuk.

 

Fanni Fanni
megosztás

Rögtönzött tésztaétel készült ma nálunk, de olyan nagy sikere volt, hogy többször is el fogom készíteni.

Finom sajtos hús egyszerűen, ahogyan mi készítjük.

Gyors és ötletes megoldás, ha abban az esetben is, ha egy nagyobb vendégsereg érkezik hozzánk. Akár sültes tálon is kiválóan mutat vékonyra szeletelve.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Recept értékelése




Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .