Ha egy pikáns ragura vágyunk, ami más, mint a megszokott pörkölt, akkor érdemes elkészíteni.

Előkészület: 30 perc
Főzés/Sütés: 1 óra
Összesen: 1 óra 30 perc
Adag: 4

Hozzávalók:

  • 2 szelet füstölt szalonna
  • 3 db nagyobb fej vöröshagyma
  • 70 dkg pulykamell
  • 30 dkg gomba
  • 2 db paradicsom
  • 2 db paprika
  • 1 kis pohár tejföl
  • 2 - 3 ek. liszt
  • ízlés szerint
  • ízlés szerint fokhagyma
  • ízlés szerint ételízesítő
  • ízlés szerint mustár
  • ízlés szerint őrölt kömény
  • ízlés szerint őrölt fekete bors
  • ízlés szerint őrölt piros paprika
  • zsiradék

Elkészítés:

  • A hagymákat megtisztítjuk, és apró kockákra vágjuk. A zsiradékon üvegesre pároljuk. A füstölt szalonnát is ízlés szerinti (kisebb) méretűre aprítjuk, és a hagymához adjuk.
  • Amikor a hagyma félig megpuhult hozzáadjuk az előre felvágott paradicsomot és paprikát.  Miután ezek jól összesültek hozzáadjuk a felkockázott pulykamellet és a gombát.
  • Amint a hús kifehéredik egy picit őrölt pirospaprikával megszórjuk és felöntjük egy kis vízzel, hogy megpuhuljon.
  • Sóval, borssal, ételízesítővel, köménnyel, mustárral ízlés szerint ízesítjük.
  • A puha gombához és húshoz a liszttel előre elkevert tejfölt hozzáadjuk, behabarjuk és jól összeforraljuk.
  • Tésztával vagy galuskával fogyasztjuk.

Fanni Fanni

Rögtönzött tésztaétel készült ma nálunk, de olyan nagy sikere volt, hogy többször is el fogom készíteni.

A Kolbászáruháztól érkezett Örödögfark chilis kolbász és Chilipehely megadta az idei első bográcsos ételünk alapját.

A méz és a BBQ szósz tökéletesen passzol egymáshoz, ezt egészíti ki a chili apró finomsága, amely mértékkel használva nagyon sok ételnél nélkülözhetetlen.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Recept értékelése




Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .